L’Ajuntament posa en marxa un nou pla d’ocupació per a 17 persones en situació d’atur

1321
Pla d'ocupació 'Formació i Treball'

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha posat en marxa aquesta setmana un nou pla d’ocupació municipal amb la contractació de 17 persones aturades. El pla s’emmarca en la convocatòria per a l’any 2019 del programa ‘Treball i Formació’, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

Els 17 usuaris del nou pla han fet aquest dilluns la formació en riscos laborals a les instal·lacions del Molí Empresa, i han començat a treballar aquesta setmana com agents cívics i ajudants de brigada (13 ajudants de brigada durant sis mesos, dos ajudants de brigada durant 12 mesos i dos agents cívics durant 12 mesos).

Aquest programa s’adreça a a persones en situació d’atur amb una edat preferentment igual o superior a 45 anys que hagin esgotat, o no tinguin dret a cap prestació o subsidi per desocupació. L’objectiu és fomentar la reinserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració en el mercat laboral, afirma la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Dins d’aquesta convocatòria s’han atorgat a l’Ajuntament de Martorell els següents projectes d’ocupació, agrupats en tres línies: Persones en situació d’atur de llarga durada no perceptors de prestació (PANP); persones beneficiàries de Renda Mínima d’Inserció (PRGC); i una línia exclusivament per a dones que han patit violència de gènere o són aturades de llarga durada i tenen més de 55 anys (DONA).

– Línia ‘Treball i Formació PANP’: dirigida a persones aturades de llarga durada no perceptores de prestació ni subsidi, preferentment més grans de 45 anys. En aquest cas, l’Ajuntament de Martorell ha contractat un total de nou persones: set ajudants de brigada a jornada completa de 37,5 hores setmanals durant sis mesos, del 16 de desembre de 2019 al 15 de juny de 2020; dos ajudants de brigada a jornada completa durant 12 mesos, del 16 de desembre de 2019 al 15 de desembre de 2020.

– Línia ‘Treball i Formació PRGC’: dirigida a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció. En aquesta línia, s’han contractat un total de sis ajudants de brigada a jornada completa durant sis mesos, del 16 de desembre de 2019 al 15 de juny de 2020.

– Línia ‘Treball i Formació DONA’: dirigida a dones majors de 55 anys aturades de llarga durada o víctimes de violència de gènere. En aquest cas, l’Ajuntament de Martorell ha contractat dues dones com agents cíviques a jornada completa durant 12 mesos, del 16 de desembre de 2019 al 15 de desembre de 2020.

Programa ‘Treball i Formació’

El programa ‘Treball i Formació’ combina un contracte laboral i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s’haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents departaments municipals.