L’Enrajolada inaugura dimecres l’exposició ‘A què jugàvem? Jocs i joguines d’ahir i avui’

780

Museus de Martorell inaugura aquest dimecres, 18 de desembre, a les 19.00h, A què jugàvem? Jocs i joguines d’ahir i avui. L’exposició, que es podrà visitar fins al 12 de gener a la sala d’exposicions de l’Enrajolada, reunirà jocs i joguines antigues, de fins als anys 90.

Pilotes, jocs de llauna, bales, trenets, nines, cotxes, baldufes, jocs de taula o els primers videojocs s’exhibiran a la Casa Museu Santacana “per ensenyar als nens i nenes com es jugava abans i fer-los reflexionar sobre com ha canviat la forma d’entretenir-se”, comenta l’educadora de Museus de Martorell, Elena Lastra. Els assistents descobriran com el joc ha estat una eina de diversió i aprenentatge al llarg del temps.

Elena Lastra, educadora Museus de Martorell

Lastra avança que hi trobarem “un centenar de joguines cedides per més d’una trentena de particulars i per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Martorell. Hi trobarem de tot tipus, i esperem que us agradin i en gaudiu molt”. “És interessant que, tant adults com nens, coneguin aquelles joguines que en alguns casos hauran format part de la seva infància i en d’altres no. Ens farem una idea de com s’ha transformat el joc i crec que serà una activitat força educativa”.

Elena Lastra, educadora Museus de Martorell

La disposició de les peces rebudes s’ha de la manera més atractiva possible, tot respectant-ne la temàtica. Cada joguina s’acompanyarà d’una placa amb el nom del propietari que ha fet la cessió i que podrà recuperar la joguina en acabar la mostra.

Exposició 'A què jugàvem?'