L’Ajuntament de Martorell ha celebrat aquest vespre a la Piscina Municipal d’Estiu, ubicada al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), l’acte de reconeixement dels èxits esportius 2019-2022. Prop d’una vintena d’entitats esportives han estat homenatjades per les diferents fites aconseguides aquests darrers tres anys. En acabar la gala, presentada per la periodista de Ràdio Martorell Assumpta Mera, s’ha gaudit d’un refrigeri i s’ha obert la piscina al bany per als assistents.

En el seu parlament, l’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “el més important és que, després de tres anys, ens puguem retrobar”. “El conjunt de les entitats esportives també ha hagut de patir la pandèmia de manera dolorosa. La fortalesa del nostre teixit associatiu i esportiu fa que l’haguem superat amb nota. Amb tanta nota que Martorell serà Ciutat Europea de l’Esport l’any vinent”.

El jurat de la Ciutat Europea de l’Esport “ens va dir que tenim unes instal·lacions esportives de primer ordre, però que Martorell hagi estat designada no és només per les instal·lacions, sinó pel projecte esportiu que tenim al darrera. Un projecte que es basa en que l’esport sigui una eina transformadora i cohesionadora de la societat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha destacat que “avui celebrem els èxits esportius i estem encantats, però no és el més important. El més important de l’esport són els valors que comporta, treballar en equip i en companyonia, valors que ens acompanyen la resta de les nostres vides”.

“A Martorell, tenim 11.000 persones, d’un municipi de 29.000, que practiquen esport periòdicament, i això és un valor en sí mateix. Haver aconseguit ser Ciutat Europea de l’Esport és cosa de tots i d’aquest teixit esportiu tan potent que tenim”. “Al final l’objectiu és que ens sentim orgullosos del nostre poble”, ha tancat el batlle.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, ha dit que “el primer èxit a celebrar és que avui ens tornem a trobar aquí. L’estiu de 2019 vam fer la primera edició d’aquesta festa i fins avui no hem pogut tornar a repetir-la. Aquest èxit ha estat possible gràcies a l’esforç sostingut de tots vosaltres durant el maleit episodi de la COVID, que en la seva fase més virulenta va posar a prova la capacitat extrema de resistència de les entitats esportives i de les persones que les tireu endavant. A tots vosaltres, moltes gràcies”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

“No només reconeixem els èxits aconseguits en la temporada esportiva que acabem de tancar, sinó també de les altres dues temporades. Creiem que és de justícia que ens posem al dia, actualitzem i celebrem el nostre palmarès col·lectiu. També hem de celebrar plegats la designació de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport. Plegats, perquè tots vosaltres en sou corresponsables”, ha emfasitzat Mimó.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Les entitats reconegudes han estat el Club Micorella, el Martorell Atlètic Club, el Club Judo Martorell, Escacs Martorell, Sala 5 Martorell, Club Bàsquet Martorell i Arc de Sant Martí, Club Petanca 3 Bolas, Club Petanca Martorell, Club Bàsquet La Mercè, Club Volei Martorell, Club de Futbol Martorell, Unió Futbol Sala Martorell, Club Natació Martorell, Martorell Pàdel Club, Rugby Club Martorell, Club Handbol Martorell i Martorell Gimnàstic Club.