L’Ajuntament segueix les mesures de protecció de Salut per prevenir el coronavirus

1810

Davant la situació sanitària de prevenció del coronavirus, l’Ajuntament de Martorell recomana a la població seguir les mesures de protecció del Departament de Salut de la Generalitat. Així mateix, el consistori complirà les indicacions de les autoritats sanitàries pel que fa referència a l’organització d’esdeveniment que reuneixin moltes persones. A la nostra població no s’ha confirmat, fins a la data, cap cas de contagi.

El Departament de Salut ha actualitzat aquest dimarts el protocol sanitari i aposta per l’atenció domiciliària, tant en els possibles casos de coronavirus com en els casos confirmats amb símptomes lleus. La població pot trucar al 061 per resoldre dubtes o rebre més informació.

Els símptomes més comuns de la malaltia inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. El 80% dels casos són lleus, el 15% són greus i el 2%, crítics, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Per prevenir el virus, cal aplicar les mesures d’higiene genèriques davant malalties respiratòries: rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

Evitar el contacte proper, almenys una distància de dos metres, amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals. Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

L’OMS ha declarat el brot del nou coronavirus com a emergència de salut pública d’importància internacional, per això és aconsellable evitar viatges innecessaris a les zones afectades.

L’Ajuntament de Martorell rep constantment informació de la situació per part del Departament de Salut i aconsella seguir les mesures del #canalSalut, el canal oficial d’informació de la Generalitat.