L’Escola de Música programa un nou taller de creació de cançons amb Anna Roig

934
Anna Roig, professora Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de Martorell organitzarà, entre el 14 d’abril i el 2 de juny, un novedós taller de creació de cançons. En vuit sessions, els participants aprendran de la professora Anna Roig la base de l’escriptura i musicació de textos, i l’anàlisi de cançons per saber composar un tema propi. Les inscripcions s’obriran entre el 16 i el 31 de març.

Les sessions es faran tots els dimarts, de 19.15 a 20.15h, a Cal Nicolau i s’adrecen a tot tipus de públics, a partir dels 14 anys. “Recomano tothom que ho probi, totes les edats són benvingudes, des de joves a qui els pot anar bé per ordenar les seves creacions musicals a gent gran que s’inicia”, diu la professora Anna Roig.

Anna Roig, professora de l'Escola Municipal de Música

Roig detalla que el taller és introductori i que, si té bona acceptació, podria ampliar-se a tot un curs. Tot i que reconeix que “molta gent aprèn música de manera molt autodidacta, per intuïció d’escoltar els seus cantants preferits”, considera que “és interessant aprofitar l’opció d’anar a un lloc en el que s’estructurin aquests coneixements, s’aprengui sobre la composició d’estrofes, la importància o no de la rima, o si els continguts expressen el que es vol transmetre. I fer-ho treballant-ho amb un professor i acompanyats d’altra gent interessada”.

Anna Roig, professora de l'Escola Municipal de Música

A més de ser professora de l’Escola de Música, Roig volta actualment per Catalunya amb el projecte musical de Big Band ‘La Tendrèsse’, junt amb Àlex Cassanyes, i és la cantant del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.

Dins la seva trajectòria i experiència musical ha cursat estudis en un conservatori a França on “estudiàvem cançó, feiem classe d’anàlisi de cançons, de musicació, d’interpretació, de posada en escena o de tècnica vocal”. “M’he adonat que aquí no hi ha cap lloc on estudiar cançó, tant si és per dedicar-s’hi com si és per saber-ne una mica a l’hora de compondre”. Per aquest motiu, va proposar a la direcció del centre la realització d’aquest taller.

Anna Roig, professora de l'Escola Municipal de Música

Les inscripcions es faran del 16 al 31 de març a l’Escola Municipal de Música de Martorell (Cal Nicolau, plaça de la Vila número 7), trucant al telèfon 93 775 19 48 o bé escrivint un correu electrònic a la direcció escolademusica@martorell.cat. El preu és de 40 euros.