L’alcalde Fonollosa rep als representants sindicals de la planta de SEAT a Martorell

1346

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha rebut als representants sindicals de la planta de SEAT a Martorell per refermar una actuació conjunta per seguir defensant les inversions previstes pel grup Volkswagen a la factoria del municipi. L’alcalde ha arrencat el compromís dels sindicats de SEAT d’instar al Ministeri d’Energia i Indústria que desencalli el conflicte amb l’empresa Inovyn-Solvay.

Fonollosa s’ha reunit, aquest migdia, amb Matías Carnero, president del comitè d’empresa de SEAT i representant del sindicat UGT i Rafa Guerrero, representant del sindicat CCOO de la planta de Martorell. L’alcalde asegura que “ha estat una trobada en què els he refermat el suport de l’Ajuntament per garantir l’activitat i els llocs de treball a la planta de SEAT en uns moments complicats”.

Garantir la plena normalitat de la planta
La trobada s’ha produït tres dies després d’una declaració institucional del consistori de defensar la inversió de 3.300 milions d’euros a la planta de Martorell. Fonollosa asegura que “per a nosaltres és cabdal la plena normalitat de la planta i som optimistes perquè es mantinguin les inversions previstes”.

En aquest sentit, el president del comité d’empresa de SEAT i representant del sindicat UGT, Matías Carnero, ha assegurat que “el posicionament del consistori, a través del seu alcalde, ens diu molt del què significa la planta de SEAT per Martorell i la comarca per seguir coordinats en la mateixa direcció“.

Des de CCOO, Rafa Guerrero ha recordat que “la indústria de l’automòbil és un motor econòmic per Martorell i la comarca degut a la forta implantació que té en la planta de SEAT. Coordinar una actuació en defensa del sector de l’automòbil, com hem fet amb l’alcalde, és molt important per als treballadors de la planta”.

Solidaritat amb Inovyn-Solvay
El proper dimecres, 25 de novembre, Carnero i Guerrero han estat citats a Madrid per assistir en una reunió amb representants del Ministeri d’Energia i Indústria del govern espanyol. En la trobada d’avui, Fonollosa, ha demanat als representants sindicals de SEAT que “se solidaritzin amb els treballadors d’Inovyn-Solvay i que demanin al Ministeri d’Energia i Indústria que atengui les inquietuds dels treballadors d’Inovyn-Solvay”, apunta l’alcalde.

Carnero ha assegurat, al finalitzar la reunió, que “sortim amb el compromís de traslladar el conflicte d’Inovyn-Solvay perquè sembla que el Ministeri no vol fer cas als treballadors d’aquesta empresa”.