L’Aplec de sardanes del Roser se celebra en format concert a El Progrés

402
Concert Aplec Roser
Concert Aplec Roser

La Secció Sardanista de Martorell ha celebrat aquesta tarda l’Aplec del Roser i, per segon any consecutiu, ho ha fet en format concert, a causa de les limitacions imposades per la pandèmia. Les cobles Marinada i Mediterrània han ofert un recital de dotze sardanes que han interpretat de forma alternada en dos torns per als prop de 130 assistents que s’han acostat al Teatre El Progrés.

En la primera part, cada cobla ha tocat tres sardanes, mentre que a la segona ho han fet plegades. L’última ha estat la sardana L’Aplec de Martorell de Tomàs Gil Membrado. L’entitat martorellenca s’ha vist obligada a modificar el format de l’acte i, en lloc d’ocupar tot el dia amb el dinar com a moment de pausa a la plaça de l’Església, ha canviat la seva localització per satisfer la demanda del concert.

La Secció Sardanista és una de les entitats que més ha acusat el fet de no poder celebrar reunions amb molts assistents i evitar les aglomeracions, així com l’obligatorietat d’evitar dinars i àpats multitudinaris. El seu president Màrius Escoda comenta que “no podem fer dinar ni tenir un bar, així que creiem que el millor és celebrar-lo en format concert”.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

Escoda adment que espera el 2022 “amb candeletes per recuperar la normalitat” i confessa que “estem en un impasse on hem de tirar encavant, tot i les dificultats”.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

En el Concert de l’Aplec del Roser s’han seguit les normes sanitàries i no s’ha pogut ballar, com marquen els protocols en celebracions com aquesta.