L’Arc Metropolità presenta a la consellera de Drets Socials les seves propostes en polítiques d’habitatge

1118
Arc Metropolità

Els municipis que conformen l’Associació de l’Arc Metropolità han presentat avui davant la Consellera de Drets Socials les propostes de l’entitat municipalista en matèria d’habitatge. Durant la trobada, els representants de l’Arc han traslladat a Violant Cervera la necessitat de treballar conjuntament per donar resposta a les demandes de la ciutadania en aquest àmbit i de desenvolupar un pla conjunt que compti amb finançament suficient per reforçar la construcció de pisos a preu protegit arreu del territori.

A la reunió amb la consellera, que ha comptat amb la presència del Secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, han assistit la presidenta de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el vicepresident de l’entitat i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el secretari-tresorer de l’associació i alcalde de Mataró, David Bote; l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell; l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio; la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Lluïsa Melgares; les regidores de Serveis Socials i d’Habitatge de Rubí, Yolanda Ferrer i Annia Garcia; el regidor d’Acció Social de Sabadell, Eloi Cortés; i el regidor d’Urbanisme i Habitatge de Vilanova i la Geltrú, Xavier Serra, i la regidora d’Habitatge de Mollet del Vallès, Núria Muñoz, entre altres representants municipals.

La presidenta de l’Arc i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que “igual que demanem que s’actuï de forma decidida davant les ocupacions incíviques, avui hem abordat amb la consellera Cervera la necessitat de posar tots els recursos perquè l’accés a l’habitatge deixi de ser un element de desigualtat entre la ciutadania. I aquí crec que totes les administracions hem d’estar alineades per donar suport a qui ho necessita i els municipis hem de comptar amb eines i recursos suficients per poder fer més pisos protegits”.

Per la seva part, el vicepresident de l’entitat municipalista i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha remarcat que “tant per la mobilitat intermunicipal com per la nostra pròpia situació, els municipis de la segona corona tenim unes necessitats en matèria d’habitatge diferents a la zona metropolitana i cal que tots els que tenim responsabilitat de gestió als diferents nivells les abordem conjuntament. L’habitatge és un dret fonamental i no s’entendria que les diferents administracions no fóssim capaces de posar-nos d’acord i comprometre noves inversions en un àmbit tan cabdal en la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Al seu torn, el secretari-tresorer de l’Arc i alcalde de Mataró, David Bote, ha afirmat que “tant en matèria d’habitatge com en qualsevol altre àmbit de gestió, els municipis no només estem preparats per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes sinó que tenim tota la voluntat de fer-ho i, de fet, molts cops hem d’actuar més enllà de les nostres competències. És evident que necessitem més habitatge protegit. El que demanem és més implicació de tothom, més treball conjunt i més recursos per a unes ciutats més cohesionades i igualitàries”.

L’Associació de l’Arc Metropolità demana, així mateix, a la Generalitat actuacions conjuntes per afavorir la rehabilitació, per poder posar els pisos de grans tenidors a l’abast de les comunitats i per aprofundir en la definició de nous models de gestió en polítiques socials que puguin ser compartits i equilibrin els nivells de prestació entre els diferents municipis per fer front de manera semblant a situacions similars.