L’Ars Nova i Percussions de Barcelona interpreten ‘Carmina Burana’, partitura immortal del segle XX

1881
Coral Ars Nova
Coral Ars Nova

La 4a edició del Festival PAS s’acomiada aquest diumenge, 23 de juliol, amb la representació de Carmina Burana al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés (21.30h). L’espectacle estarà interpretat per la Coral Ars Nova, l’Espai Dansa i el grup Percussions de Barcelona, una de les formacions de percussió més antigues i prestigioses d’Europa.

La Coral Ars Nova neix a Martorell fa més de 40 anys. El seu repertori abraça tots els estils de música coral havent treballat cançons tradicionals catalanes, basques, espirituals negres i un repertori de música ortodoxa russa.

Percussions de Barcelona és un grup de música de cambra dedicat a la interpretació i divulgació de la música contemporània per a instruments de percussió. Interpreta les principals composicions per a grup de percussió del repertori internacional.

Carmina Burana combina textos de cants medievals profans dels segles XII i XIII, música vocal i instrumental del segle XX. La composició té forma de cantata escènica i el seu fragment més popular és O Fortuna, primera part del preludi que es repeteix també al final de l’obra. Es divideix en 25 moviments i és una potent invocació a la deessa Fortuna, a l’amor i als plaers terrenals.

El president de la Coral Ars Nova, Mario Lozano, i el director Xavier Pagès, asseguren que és el major repte musical al qual s’hi ha enfrontat la formació, per l’alt nivell rítmic i musical que exigeix. Tot i que la cantanta d’Orff acostuma a interpretar-se amb l’acompanyament d’orquestra simfònica, l’Ars Nova farà una versió una quarantena de cantaires, dos pianistes, tres solistes, sis percussionistes amb més d’una quinzena d’instruments i el grup de dansa.

Les entrades, que es poden comprar de forma anticipada a la Llibreria Miró i a www.ticketea.com i a taquilla una hora abans de l’espectacle, costen 18 euros (general) i 20 euros (llotja).

Carmina Burana
Carmina Burana