L’Associació Renacer Boliviano de Martorell mostra el seu folklore en honor a Santiago de Bombori

1961
Celebració en honor a Santiago Bombori
Celebració en honor a Santiago Bombori

L’Associació Renacer Boliviano s’ha reunit aquest dissabte per celebrar una festa en honor a Santiago de Bombori, el patró de Bolívia. Devots d’arreu de Martorell i rodalies s’han reunit a la Nau 2 de Ca n’Oliveres per assistir a aquesta festivitat que té lloc un cop l’any en el dissabte més proper al dia de Sant Jaume, 25 de juliol.

Després d’una missa en honor a Santiago de Bombori a l’església de Crist Salvador, els assistents s’han dirigit a Ca n’Oliveres per portar el santoral a l’altar, on se l’ha honorat amb diverses ofrenes com flors i espelmes.

Lourdes Linares, presidenta de l’Associació Renacer Boliviano de Martorell, explica que aquesta data és un dels dies més importants de l’any per la comunitat boliviana. “Ve molta gent de Martorell i Barcelona, però també d’altres pobles com Sant Andreu de la Barca, Igualada o Pallejà”.

Lourdes Linares, presidenta Associació Renacer Boliviano de Martorell

Un cop el sant ha estat honorat a l’altar, hi hagut una presentació de balls folklòrics bolivians, un sopar de germanor i ball amenitzat per l’orquestra Surkos.