L’art i bellesa del ball esquitxaran l’escena martorellenca al Fem Dansa

1128
Sol Picó i Marco Mezquida

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, programen la cinquena edició del festival Fem Dansa, del 4 al 7 de novembre. El circuit ofereix espectacles de dansa i activitats formatives relacionades, i difon aquesta disciplina per tal de donar-li visibilitat.

El regidor de Cultura, Andreu González, destaca que “el Fem Dansa és un cicle de diferents propostes, algunes de més participatives i d’altres de professionals, que tenen a veure amb les arts escèniques, amb el ball. Hi participa gent gran i escoles de ball, però també tindrem tres espectacles professionals. Un d’ells estarà adreçat a la canalla, un altre tindrà com a protagonista la dansa aèria, que és força desconeguda i espectacular, i la Sol Picó, Premi Nacional de Dansa, que estarà acompanyada del pianista Marco Mezquida. Seguirem apostant per la difusió d’aquesta disciplina que té els valors de l’esforç, l’entrega a l’art de la bellesa i la plasticitat a l’hora de ballar”.

Andreu González, regidor de Cultura

El Fem Dansa arrencarà el 4 de novembre, a les 17.00h, a la plaça de Les Cultures amb l’exhibició Balla, balla amb la gent gran. Organitzada per l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires, els usuaris faran una exhibició de diferents ritmes i convidaran el públic a afegir-s’hi.

La Nau 2 de Ca n’Oliveres acollirà divendres 5 de novembre, a les 21.00h, Utòpic vs. distòpic, un espectacle performatiu de l’Espai Dansa de Martorell on, a través del llenguatge del moviment, s’ha creat una obra efímera on s’exposaran escenes de la realitat quotidiana que transcorren en termes oposats als d’una societat ideal. La directora de l’Espai Dansa, Carme Vea, explica que “són un total de sis escenes i cadascuna d’elles versa sobre un tema en concret, parlant del caos en què es passa d’allò utòpic al distòpic”.

Carme Vea, directora Espai Dansa

L’endemà, la Rambla de les Bòbiles donarà peu a les diferents actuacions de les escoles de dansa del municipi. A les 12.00h, tindran lloc les coreografies a càrrec d’Escola de Dansa El Progrés, de la New Dance i de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires. A les 17.00h, s’hi aproparan les escoles Baila Descalza, Espai Dansa i Escola de Dansa Sònia Navarro.

La nit de dissabte, a les 21.00h, tindrà lloc Aerodreams, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. Aquest espectacle de dansa aèria i música ens transportarà a un món de somnis, a través dels ulls d’una nena petita i els seus amics màgics. Aerodreams es basa “en la lluita entre el bé i el mal dins del somnis d’aquesta nena. El bé, però, sempre té el seu poder i sempre guanyarà”, comenta Oracio Caiti, un dels coreògrafs de l’espectacle junt amb Sònia Navarro.

Oracio Caiti, coreògraf 'Aerodreams'

L’últim dia del festival comptarà amb dos espectacles més a El Progrés. El primer serà Mira Miró de la companyia Baal Dansa, que agruparà dansa i animació a parts iguals, enfocant la seva història en els més petits. L’obra s’enmarca en una selecció de l’obra gràfica de Joan Miró i, de forma màgica, veurem com les pintures es tornen vives i ens transporten a un univers imaginari. “És una obra que ja s’ha vist per mig món, ja que hem estat a Panamà, Grècia, Alemanya o Turquia, i a Espanya portem unes 130 funcions”, menciona Gaspar Morey, un dels membres de la companyia.

Gaspar Morey, membre de Baal Dansa

El segon dels espectacles vindrà de la mà de Sol Picó i Marco Mezquida, que ens duran Cita a cegues, una història d’amor on només cal el llenguatge de la música i els moviments. La coreògrafa i protagonista de l’espectacle, Sol Picó, esmenta que “es tracta d’una trobada entre dos mons, entre dos persones que no es coneixen i com va evolucionant”.

Sol Picó, ballarina i coreògrafa

La reserva de localitats per assistir als espectacles ja es pot fer al web entrades.martorell.cat.