L’artista martorellenc Markus Armengol fa entrega del retrat a la Fundació Johan Cruyff

772

L’artista martorellenc Markus Armengol va lliurar ahir a la tarda a la fundació Cruyff el quadre que va fer en homenatge a Johan Cruyff. Armengol va pintar aquesta obra submergit a 12 metres de profunditat, el passat 2 de desembre, al port de Palamós, al Baix Empordà.

El repte era majúscul i és que l’activitat consistia a submergir-se a 12 metres de profunditat i, en quaranta minuts, fer un retrat de Johan Cruyff. Armengol, seguidor de l’holandès, va pintar amb pintura fosforescent i il·luminat per una llum ultraviolada, per poder apreciar l’obra amb tots els detalls. A més, va pintar sobre una superfície més rugosa de l’habitual i va fer-ho amb les mans i amb espàtules.

Quaranta minuts més tard, va sortir a la superfície amb l’obra enllestida. Fora de l’aigua, a més, va pintar un retrat de Cruyff d’un tamany més reduït, i va fer-ho en menys de cinc minuts, acompanyat per una música de fons.

Ahir a la tarda, el martorellenc va entregar el quadre a la directora de la fundació, Pati Roura, i a la filla de l’exjugador i entrenador del FC Barcelona, Susila Cruyff. Armengol va confessar la seva admiració per Johan Cruyff, i va admetre que l’objectiu del quadre era recaptar fins de cara a les iniciatives que engegui la fundació: “és un honor pintar un retrat de Johan Cruyff. Era el meu ídol, em va enamorar des de la primera paraula que va dir, i tot el que ha anat fent i com ha sigut com a entrenador parla per sí sol. L’únic objectiu era lliurar el quadre a la fundació i ajudar els nens amb qui col·labora la fundació”.

Per a la directora de la fundació, Pati Roura, la iniciativa de pintar dins l’aigua i amb un temps limitat és una activitat que hagués agradat a l’astre holandès. Ara, diu, han de definir quina serà la destinació del quadre. “Quan ens va explicar la idea, ens va agradar molt. A en Johan li agradaven aquestes idees més diferents, n’hagués estat encantat. Estem encantats, sempre pensem en què li hagués agradat a en Johan. Encara no sabem quina ubicació li donarem al quadre, hem d’acabar de pensar-ho”, va admetre Roura.

Record per Bultó

El martorellenc tornarà a submergir-se per tenir un record en memòria d’Alvaró Bultó, qui va morir el passat 2013 practicant un salt de risc. Serà el proper 12 de març, al tanc dels taurons de l’Aquàrium de Barcelona.