Més participants al 45è Concurs Ornitològic que porta a Martorell criadors d’arreu de Catalunya

849

El Concurs Ornitològic de Martorell va assolir el passat cap de setmana la seva 45ª edició registrant un número d’aus i de criadors participants força superior al de l’any passat. La cita es va celebrar a la sala d’exposicions de Ca n’Oliveras el passat dissabte a la tarda i diumenge al matí, i va cloure amb el lliurament de 55 premis. Des de l’entitat estan molt satisfets amb la participació d’enguany i l’arribada de criadors de molts punts de la geografia catalana.

El concurs ha aconseguit reunir 563 ocells. Des de l’organització, el secretari de l’Associació Ornitològica de Martorell, Pedro Muñoz, destaca que “estem molt contents, perquè l’any passat ens en van portar 400. Els més majoritaris enguany han sigut els canaris de les varietats blanc recessiu, vermell intens, vermell nevat, vermell mosaic, el Fife Fancy i la raça espanyola, els verdums mutats i els diamants de Gould”.

En consonància, la xifra de criadors participants també s’ha incrementat, passant de poc més d’una vintena a 40. Per tot plegat, explica Muñoz que “el concurs es consolida, ja que malgrat que en el mateix cap de setmana se’n celebraven d’altres, com el de Barcelona, hem comptat amb una bona xifra de participants d’arreu de Catalunya”. Hi va haver representació de localitats com ara Sant Sadurní d’Anoia, Esparreguera, Igualada, Vilanova del Camí, Pallejà, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Vic, Navarcles, Manlleu i fins i tot de Palafrugell.

Més d’una cinquantena de premis
El concurs es va desenvolupar entre el dissabte a la tarda i el diumenge al migdia, moment en el que es van lliurar els guardons i al qual hi va assistir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral. L’associació va repartir 5 grans premis –consistents en un pernil-, i 50 premis distribuïts per categories: “els primers s’emportaven una espatlla de pernil, els segons un lot de productes de menjar i medicaments per als ocells, i els tercers una ampolla de vi i unes tisores per tallar anelles”, destacava en secretari de l’entitat.

El 2017, l’associació té previst dur a terme dues activitats: l’habitual Concurs Ornitològic per una banda i també una xerrada amb la presència d’un jutge de concursos ornitològics, per tal d’assessorar els criadors i resoldre qualsevol tipus de dubtes sobre la seva afició.