L’Arxiu Municipal recull materials de la ciutadania per recordar el confinament en el futur

1548
Arxiu Municipal de Martorell
Arxiu Municipal de Martorell

L’Arxiu Municipal de Martorell s’adhereix a la campanya de l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya per crear una memòria pública col·lectiva sobre el confinament i la crisi de la COVID-19. Porta per nom #ArxivemlaCOVID19 i convida tothom a cedir imatges, vídeos, documents textuals o orals que il·lustrin el moment excepcional. Un material per entendre, en el futur, com es va viure la pandèmia.

Es busquen materials tant analògics com digitals: dibuixos, relats escrits, àudios, vídeos, fotografies, diaris i reflexions personals. Tots ells, útils per construir un patrimoni documental de tot el que s’ha viscut a les cases, als balcons i als carrers buits, recordar les experiències solidàries o els nous materials que ja són familiars.

L’arxivera municipal Andrea Rovira explica que la iniciativa és “una manera d’explicar al futur com es va viure aquesta pandèmia a partir de la memòria creada per la societat, tot recollint expressions ciutadanes d’aquestes setmanes de confinament”.

Andrea Rovira, arxivera municipal

Rovira fa una crida a la gent de Martorell per a que “col·laborin a documentar i preservar la memòria popular de les vivències i els efectes de la COVID-19 sobretot a nivell social, amb els testimonis més rellevants de les experiències personals i familiars d’aquests dies”.

Andrea Rovira, arxivera municipal

Per participar-hi, cal omplir i enviar un formulari a arxiu@martorell.cat amb els continguts a cedir. Si pesen més de 10 megues, caldrà fer-los arribar per Wetransfer –després d’enviar el correu amb el formulari-. Per a materials, analògics o digitals que no es poden enviar des de casa, es lliuraran en persona a l’Arxiu quan finalitzi el confinament. Serà amb cita prèvia, concertant visita per mail o al telèfon 93 774 04 21.

Andrea Rovira, arxivera municipal

L’arxivera recorda als voluntaris que “és important incloure la cessió dels drets d’accés i de reproducció, per a poder tractar la documentació i programar, quan puguem, alguna exposició virtual”, probablement no abans de la tardor.