L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport premia l’alcalde Fonollosa

681
La Nit del Dirigent ACDE

L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE) ha premiat aquest divendres l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, com a Millor dirigent institucional. Ha estat en el decurs de La Nit del Dirigent, celebrada a l’Hotel Catalònia Barcelona Plaza, a la qual hi ha assistit també el regidor d’Esports, Gerard Mimó.

La Nit del Dirigent és un dels esdeveniments principals de l’ACDE, on es reconeix la tasca realitzada per dirigents i exdirigents de clubs, federacions i professionals.

A la primera part s’han lliurat les distincions a les categories d’exdirigents de club, exdirigents de federació, dirigents/gestors i premis de premsa, ràdio i televisió. Després de sopar, s’ha continuat amb les distincions de les categories Premis empresa, dirigents de club, dirigent de federació, dirigents institucionals i els premis especials. En total s’han lliurat 38 reconeixements.

Juntament amb Fonollosa, en la categoria de dirigents institucionals també han estat reconeguts Damià Calvet, expresident del Port de Barcelona, Jordi Gaseni, alcalde de l’Atmella de Mar, Josep Mayoral, exalcalde de Granollers, i Albert Piñera, alcalde de Puigcerdà.

La categoria exdirigent de clubs ha premiat Jaume Ambrós de l’Escola Paidos, Carme Claret del Gimnàs Claret GYC, Fèlix Escalas del Real Club Nàutic de Barcelona, Josep Lluís Sirvent de la Unió Esportiva Santboiana i Martin Whitelaw del Golf Solius pitch&putt.

En l’apartat d’exdidigents de federació s’ha reconegut Jordi Bertomeu de la Unión de Ligas Europeas de Baloncesto, Enric Bertrán de la Federació Catalana de Natació, Josep Llaó de la Federació Catalana de Futbol, Josep Maria Mañé de la Federació Catalana de Motociclisme, i Jordi Mariñé de la Federació Catalana de Ciclisme.

Pel que fa als dirigents/gestors, els guardonats han estat Aureli Bisbe de Baqueira Beret, Iolanda Latorre d’ADECAFF, José Luís Pérez de la Universitat Pompeu Fabra, Rubèn Peris de la Volta Ciclista Catalunya, i Rosa Ventura de Laboratori Antidopatge de Catalunya.

Els premis de premsa, ràdio i televisió han recalat en Arcadi Alibés de TV3 i Rosa Maria Bosch de La Vanguardia. Els premis empresa han estat per Grífols i Noel.

Els millors dirigents de club han estat Montserrat Jané del Vendrell Club Esportiu, Josep Massana del Grup Cavall Bernat, Anna Pujols d’ADIPAV, Jaume Riera del Club Esportiu Laietà, i Helena San Martín del Club Tennis Barcino.

Els premis de federació han valorat la tasca de Xavier Adell de la Federació Catalana d’Hoquei, Josep Bas de la Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo, Jordi Bonet de la Federació Catalana de Futbol, Susana Martínez de la Federació Catalana de Pentatló Modern, i Jordi Tamayo de la Federació Catalana de Tennis.

Santiago Fisas, eurodiputat, Gerard Figueras de la Generalitat de Catalunya, Josep Mateu del RACC, i Joan Guàrdia de la Universitat de Barcelona, s’han endut els premis especials.

La cita ha comptat amb representació de destacats membres del món de l’esport català, nacional i internacional. L’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE) és una entitat que des de l’any 1981 agrupa a dirigents en actiu o retirats de clubs, federacions esportives i d’altres càrrecs públics vinculats a l’esport. Entre els seus objectius figuren l’assessorament de dirigents esportius i l’organització de congressos i conferències.