L’Associació per la Salut Mental del Baix Nord presenta dijous el Grup d’Ajuda Mútua

1155

El Grup d’Ajuda Mútua (GAM), promogut per l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, és un espai de trobada de persones que han viscut o viuen una problemàtica de salut mental en primera persona. Dijous, 12 de desembre, a les 18.00h, se’n farà una presentació oberta a la seu de l’associació.

L’ajuda mútua és una eina terapèutica d’apoderament i recuperació complementària i, per tant, compatible amb altres tractaments. En un clima de confiança i seguretat, poden afrontar tots aquells temes que els preocupen i compartir les dificultats que es troben en el dia a dia.

Maite Deamo, dinamitzadora del GAM, diu que es tracta d’ajuntar “persones que comparteixen un mateix problema per tal de poder superar-lo”. El grup “funciona sense professionals, la relació entre els membres és horitzontal”. “L’origen dels Grups d’Ajuda Mútua el trobem en entitats com Alcohòlics Anòmics però, actualment n’hi ha d’àmbits molt diversos, també en salut mental. És un moviment social i voluntari que cada vegada s’imposa més”.

Maite Deamo, dinamitzadora GAM

“És molt beneficiós que existeixin espais on compartir el patiment, més que no pas el diagnòstic. Llocs on unir-nos en comunitat i donar-nos suport”. A més, es creen llaços d’amistat amb persones que han viscut el mateix que tu. Aquí rau el profit del Grup d’Ajuda Mútua”, afirma Deamo.

Maite Deamo, dinamitzadora GAM

El GAM comptarà amb un màxim de 10 participants. Les trobades seran mensuals i tindran lloc el primer dijous de cada mes, de 18.00 a 19.30h. Les sessions es portaran a terme a la seu de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, al carrer Verge de la Mercè, 7 (Martorell).

Per formar part del GAM és necessari se soci de l’associació. Poden posar-se en contacte amb la treballadora social Beatriz Vieito al 93 774 33 07 / 676 711 150 o a través del correu electrònic associacio@salutmentalblln.org