L’Associació per la Salut Mental engega una campanya per ampliar el seu servei d’atenció psicològica als usuaris

799
Servei 'Al teu costat', de l'Associació de Salut Mental

L’Associació per la Salut Mental Baix Llobregat Nord, amb seu a Martorell, ha iniciat una campanya per ampliar el servei d’atenció psicològica als seus usuaris. L’entitat considera molt important aquest pas en plena pandèmia de la COVID-19, i busca noves aliances i suports. Per això, ha encetat la recerca d’acompanyants amb la consultora social Kunectors Impact Partners.

El servei s’anomena ‘Al teu costat’, funciona des de 2015 i actualment atén 17 persones. És un acompanyament basat en un tractament psicològic als usuaris, subvencionat a un 60% del cost de la visita, i que complementa el tractament farmacològic que des de la xarxa pública de salut mental se’ls ofereix.

La coordinadora de l’Associació, Marta Escorigüela, explica que “està dissenyat per posar al centre les necessitats d’aquestes persones, com ara les visites continuades i el treball personal que porti a un procés de millora”.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació

Les sessions inclouen un espai d’acollida, d’escolta, de diàleg, de comprensió i de confiança, que a través de reflexions i tècniques com el Mindfulness i diversos exercicis personalitzats beneficiaran un mínim de 25 persones a partir d’aquest agost. Ana Guinaldo, responsable del servei, destaca que “es genera un major benestar psicològic, emocional i social, tot identificant el malestar, comprenent-lo i gestionant millor emocions, pensaments i comportaments”. Una ajuda pels propis usuaris, però també per al seu entorn familiar.

Ana Guinaldo, responsable del servei 'Al teu costat'
Servei ‘Al teu costat’, de l’Associació de Salut Mental

Davant l’actual context, l’associació considera que “és un dels projectes que major impuls requereix, degut a una major necessitat de suport psicològic per acompanyar situacions que molts vivim: el procés de dol per la mort d’algun familiar, la por al contagi o a sortir de casa o la tristesa provocada pel moment”, comenta Escorigüela.

Afegeix que “avui en dia és molt complicat accedir a l’ajuda d’un professional de la salut mental, ja sigui perquè el serveis públics estan saturats o per l’alt cost de les visites a les consultes privades. Per això, necessitem aquest impuls i ens agradaria obrir-lo a d’altres persones de la comunitat que tinguin aquesta necessitat”.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació

L’Associació Salut Mental Baix Llobregat Nord convida a tothom a veure els impactes que pot generar el projecte i a participar activament d’ell mitjançant la campanya que just enceta amb Kunectors, Impact Partners, consultora social, per trobar partners i aliances de valor pel territori. Es pot consultar en aquest enllaç.