L’Aula de Teatre obre matrícula i vol atraure alumnes de totes les edats

677
Aula de Teatre Martorell
Aula de Teatre Martorell

L’Aula de Teatre de Martorell ha obert matrícula del curs 2021-22. L’entitat oferirà un ensenyament evolutiu, segons franges d’edat des dels 3 anys als 20 i un grup d’adults, i preveu formar sis grups, que faran una sessió setmanal. Per matricular-se o demanar més informació, cal dirigir-se al web de l’Aula; al mail auladeteatredemartorell@gmail.com o als telèfons 93 775 54 81 i 602 46 62 68.

La seva coordinadora pedagògica, Alícia Zamora, explica que afronten el nou curs “amb molta energia i ganes de sumar-hi gent”. Destaca que “cada alumne té recursos per expressar i crear, i la nostra tasca és acompanyar-lo, potenciar els seus recursos i deixar-nos sorprendre”. L’objectiu és “promoure el desenvolupament de la creativitat i de la riquesa expressiva a partir de les diferents tècniques teatrals, combinant aprenentatge de qualitat amb l’atenció i l’enriquiment emocional, i que l’alumne s’obri al seu entorn social”.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El primer grup és el dels Menuts -3 a 5 anys-. Planteja començar a treballar les emocions a través de joc i la música. “El treball psicomotriu del cos en relació amb l’espai i la potenciació de l’imaginari serà l’inici per descobrir el treball creatiu de cadascun”. La classe durarà 60 minuts, a escollir entre els divendres (17.15h) o els dissabtes (10.00h).

El Teatre Infantil -de 6 a 8 anys-, comença a treballar “la veu, la música i les diferents disciplines teatrals. Les sessions són lúdiques, creatives, i donen eines per desenvolupar l’imaginari, compartir-lo i fer una peça comuna”. Són classes de 75 minuts -divendres a les 18.15h o dissabtes a les 11.30h-. És el primer grup que farà dues mostres: una al desembre per La Marató de TV3, i l’altra al juny, de creació pròpia.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El Teatre Juvenil -de 9 a 12 anys- “incorpora noves disciplines com el teatre d’objectes, ombres i nous elements per generar petites històries pròpies”. Té una durada d’hora i mitja els dijous (17.15h), i també fan dues representacions en idèntiques dates.

El de Joves -13 a 16- farà 90 minuts setmanals de formació musical i teatral -dijous, 17.15h- “treballant disciplines precedents i incorporant treballs de creació de personatges, de text teatral i de nous llenguatges teatrals: màscara, mim, clown o bufons. La novel·la i el cinema seran els eixos vertebradors dels projectes que presentin, en dues mostres”.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El Laboratori de Creació -de 120 minuts, els dijous a les 19.00h-, consta d’un treball d’investigació al voltant d’un concepte definit per l’equip pedagògic, i la generació d’un espectacle propi elaborant la dramatúrgia d’una peça teatral i interpretant els rols escollits (actors, guionistes o directors) i fent un assaig d’una companyia de teatre.

Finalment, els Adults -més de 20 anys- són un grup d’iniciació que farà 120 minuts de classe els dijous a les 19.00h o els divendres a les 19.30h. L’objectiu serà desinhibir els participants a través d’un espai de joc i de tècniques, que es tancarà amb una mostra de final de curs basada en la creació pròpia.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

Altres propostes per obrir l’Aula a tot Martorell

A més d’aquesta formació reglada, l’Aula preveu altres activitats obertes a la població. Són cursos monogràfics “per a que s’hi apunti qui vulgui, i que estan especialitzats en tècniques com ara les titelles, el clown, la música, el show, etc. Intentarem que siguin dues propostes al llarg del curs, si la COVID-19 ens ho permet”, diu Zamora.

La coordinadora pedagògica recalca el paper “d’espai obert” de l’Aula, i que aquesta “obri uns dies l’any per oferir a famílies i amics petites activitats d’arts escèniques i teatre on hi puguin participar, i generar un espai creatiu els dissabtes al matí, amb caràcter trimestral”.