L’Aula d’Estudis acull a la Biblioteca uns 85 estudiants per setmana en horari nocturn

736

338 persones han fet ús del servei de l’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell entre el 9 de gener i el 4 de febrer de 2017. L’equipament cultural ofereix un espai silenciós per a que els estudiants puguin preparar els seus exàmens fora dels horaris habituals d’obertura. En aquesta franja nocturna, de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h, els usuaris han disposat del servei d’Internet i dels llibres de consulta disponibles a les prestatgeries.

La xifra d’usuaris de l’Aula d’Estudis s’obté del recompte fet exclusivament en les franges horàries d’obertura per a aquest servei, però la xifra és molt més elevada, tenint en compte que també hi ha una gran afluència de joves estudiants en horaris habituals de l’equipament, i que no poden ser recomptats a part de la resta d’usuaris.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, explica que “és cert que, en xifres absolutes, l’any passat vam tenir una trentena més d’usuaris, 368, però cal dir que enguany el servei ha durat 4 setmanes, mentre l’any passat en van ser 5. Per això, la mitjana setmanal d’assistents ha pujat dels 73,6 de l’any passat als 84,5 actuals. Estem contents de com ha funcionat el servei”.

Els dilluns, dia de més afluència
Les estadístiques de la Biblioteca Martorell assenyalen que el dia de la setmana amb més usuaris ha estat el dilluns (110 estudiants en els quatre dilluns d’Aula d’Estudis). Els divendres han estat els dies de menys afluència (32), i entremig s’han situat els dimarts (66), els dimecres (62) i els dijous (68). La setmana amb més usuaris va ser la compresa entre el 16 i el 22 de gener, amb 113 visites.