Els semàfors de Martorell ja funcionen amb LEDS: estalvi energètic i eficiència

893

L’Ajuntament de Martorell ha col·locat llums LED a tots els semàfors del poble amb el doble objectiu de l’estalvi energètic i la seguretat viària. La tecnologia LED, que substitueix les bombetes incandescents o halògenes, dóna millor rendiment, augmenta la vida útil dels semàfors i elimina l’efecte fantasma que confonia conductors i vianants.

“L’equip de govern som partidaris de les smart cities, que en aquest cas vol dir disposar de la millor tecnologia aplicada a la via pública. Els semàfors que teníem fins ara eren amb llums convencionals i els hem substituït per llums LED: augmentem la vida útil dels semàfors, millorem la visibilitat i guanyem un estalvi important”, ha explicat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

El 100% dels semàfors del poble (les cruïlles del Congost; Mur amb Vicenç Ros; Mur amb Sant Antoni; Pau Claris amb carretera de Piera i Comte de Llobregat amb Joan Serrats) disposen doncs de llums amb tecnologia LED, que permetrà estalviar un 75% d’energia i en millorarà l’eficiència. Les òptiques LED són visibles fins i tot quan tenen algun component fos.

Un altre avantatge d’aplicar tecnologia LED als semàfors és que no necessiten cap element reflector a l’interior per emetre llum i d’aquesta manera s’evita “l’efecte fantasma” que podia confondre conductors i vianants.

En total s’han canviat les 175 bombetes de 70w que il·luminaven els semàfors del municipi per 175 llums LED, que consumeixen entre 5 i 8w, segons el color de l’òptica (verd, àmbar o vermell). L’estalvi és evident.

A més, la vida útil d’un llum LED és d’unes 80.000 hores, mentre que la tecnologia antiga n’assegurava només 8.000.