L’automobilística SEAT i els seus treballadors donen a Creu Roja 2,3 tones d’aliments i 180 joguines

1009

SEAT i els seus treballadors han donat a Creu Roja 2,3 tones d’aliments, així com 180 joguines, en el marc de la campanya ‘Som SEAT, som solidaris’ impulsada per la companyia aquest mes de desembre. En col·laboració amb la institució humanitària, la iniciativa convidava al conjunt de la plantilla de SEAT a donar aliments no peribles i joguines noves, educatives i no sexistes.

La destinació final seran persones, famílies, nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Amb la col·laboració dels voluntaris de Creu Roja, els empleats de SEAT han pogut lliurar les seves donacions en els diferents punts de recollida que la companyia ha instal·lat en els seus centres productius de Martorell, Zona Franca de Barcelona i el Prat de Llobregat, així com a les oficines de SEAT a Madrid. Es tracta del cinquè any que SEAT participa en aquesta acció solidària, que posa en relleu la solidaritat i implicació dels treballadors amb els problemes socials, molt especialment en aquestes festes nadalenques. L’empresa, per la seva banda, també en fa una aportació.

SEAT col·labora en diverses accions solidàries al llarg de l’any, en ocasions impulsades pels seus propis treballadors. Entre les iniciatives desenvolupades aquest 2016 en l’àmbit de la salut i el benestar social, l’automobilística va participar, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, en una campanya per a la recaptació de fons de la mà de l’Associació Espanyola Contra el Càncer ( AECC).

Aquest va ser el segon any de col·laboració i centenars de treballadors de SEAT van contribuir amb la compra d’ulleres de sol dissenyades per a l’ocasió, així com amb la publicació de les seves fotos a les xarxes socials per divulgar el coneixement de la campanya. Es van vendre 3.000 ulleres, amb una recaptació total de 15.000 euros, que es va sumar a l’aportació econòmica feta per la companyia.

SEAT també ha participat enguany a la Gala Sida, organitzada per la Fundació Lluita Contra la Sida, amb la finalitat de contribuir a les investigacions per combatre aquesta malaltia. A més de cedir els vehicles que van transportar als assistents a l’esdeveniment, SEAT va realitzar una donació a la Fundació.

L’actuació social i solidària de la companyia arriba també amb altres causes, com la integració social de persones amb diferents capacitats. En aquest marc s’inclouen les col·laboracions amb la Fundació Talita -especialitzada en persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats educatives especials- i Sant Joan de Déu -que treballa amb col·lectius desfavorits-, a les que la companyia ajudarà pròximament amb aportacions econòmiques i amb material per el seu ús diari.

La formació dels més joves i l’accés a les noves tecnologies són també prioritaris per Seat. D’aquí la donació o cessió de vehicles i materials amb finalitats didàctiques a diferents centres educatius, museus i universitats, així com a comunitats autònomes, i el lliurament de tauletes tàctils, com les que es van donar en el marc del CSIO Barcelona 2016.