L’’Eufòria’ arriba a Martorell amb Edu Esteve i posa la cirereta a la Festa Major

2666

Edu Esteve, concursant del talent show de TV3 Eufòria, ha reunit 4.000 persones en la darrera nit de concerts de la Festa Major. El cantant badaloní ha barrejat estils com el pop, el rock i el funk davant els seus incondicionals de totes les edats. Tot seguit ha estat el torn de Les Montses i del DJ Guille Placencia.

Ha estat el primer concert en solitari d’Esteve. Des que va participar en el programa, havia pujat a l’escenari del Palau Sant Jordi en el doble concert col·lectiu, i la setmana passada a Roses. Aquest cop, però, l’afrontava sense els companys, tot i que alguns d’ells l’han vingut a veure: la Mariona -la guanyadora, que fins i tot ha pujat a l’escenari a cantar-, el Joan, l’Estela i la Laura.

Tot seguit ha estat el torn de Les Montses. El quintet de Sant Vicenç dels Horts, composat per Ferran Rossell, Xavi Pujadas, Xavier Esteve, Joan Prat i Josep Bofill, toca des de 2015 -abans es feien dir Eivibonny-. Des de la “refundació” ja porten tres discs: Cor valent (2018); Papallones al cap (2020) i Enlaire (2021).

El punt i final a la Festa Major s’havia de fer amb música, a càrrec del DJ Guille Placencia i una selecció de Tecno del moment i Tech House.

El quart i darrer dia festiu ha engegat amb tres Visites Teatralitzades, en aquest cas, al Museu Municipal Vicenç Ros. 52 visitants han recorregut tots els racons de l’antic convent de caputxins, construït entre 1687 i 1700, que acull des de 1945 el Museu. Un espai singular, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, que compta amb una gran col·lecció ceràmica i d’altres objectes etnològics.

A la tarda, la formació The Penguins ha fet viatjar els infants per mar, a bord del Calypso. Una aventura que inclou les cançons de Quadern de Bitàcola, el darrer disc d’una banda que des de fa sis anys desplega el projecte ‘Reggae per xics’, una experiència musical, humorística i pedagògica en plena.

El món màgic del circ també ha estat present amb la visita del Col·lectiu TQM, que ha encisat el públic reunit a l’aparcament de la Creu Roja presentant Volo V, un viatge pel circ i la música que repta la llei de la gravetat.