Més de 6.000 persones als concerts de Nancys Rubias i Mojinos Escozíos

743

El tercer dia de la Festa Major s’ha caracteritzat de nou per la gran afluència de públic als concerts. Mario Vaquerizo i la seva banda Nancys Rubias han conquerit a més de 6.000 ànimes presents al recinte del carrer de Josep Vilar. Mojinos Escozíos, presentant la gira Los más grandes i DJ Meneo han tancat la nit. Visites teatralitzades, ofici solemne, concert vermut, parc d’aigua i sardanes han diversificat l’oferta.

Mario Vaquerizo i Nancys Rubias han ofert un espectacle en el que no hi ha faltat el xou i l’eclecticisme habitual de la banda madrilenya, que acumula 18 anys a les seves esquenes, i que ha portat els seus temes més emblemàtics davant un públic entregat.

De la seva banda, el popular “Sevilla” -que ja havia vingut a Martorell com a monologuista l’any 2011 i com a pregoner al Carnaval d’enguany-, ara ha retornat pujant a l’escenari amb Mojinos Escozíos, presentant la gira d’enguany, Los más grandes.

I per tancar la nit, Rigo Pex (és a dir, DJ Meneo) ha portat els clàssics del pop convertits a ritmes electrònics i tropicals alhora. Durant tota la nit han romàs en funcionament el servei de bar -a càrrec del Club bàsquet La Mercè i el Rugby Club Martorell- i el Punt Lila.

La jornada s’ha engegat a La Vila. Primer, amb les tres Visites Teatralitzades organitzades per Museus de Martorell que, en aquesta ocasió, s’han fet a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana, amb 54 assistents.

Al migdia, la parròquia de Santa Maria ha acollit l’Ofici Solemne de Festa Major en honor a la patrona. L’han presidida Mossèn Francesc Tirado i Mossèn Manel Roig. Una celebració molt especial, que també ha comptat amb l’ofrena del Motor Club Micorella i la participació de les colles de cultura popular -Gegants, Capgrossos i Diables-.

En acabar, ha arribat el Concert Vermut a la plaça de l’Església. Prop de quatre-centes persones han gaudit del Plomes i cuplets. L’artista Yolanda Sikara ha fet un homenatge a la recentment desapareguda Núria Feliu, dama de la cançó i el jazz en català. Sikara ha interpretat alguns dels temes de l’àmplia trajectòria de Feliu mentre tots els presents gaudien d’un vermut.

Les activitats de tarda s’han desplaçat fins a la plaça de les Cultures. Allà ha tingut lloc el Parc d’aigua -inflables, tobogans, passarel·les i canons d’escuma- que han fet les delícies dels més petits, que s’han acabat de refrescar amb un repartiment de gelats.

Tot seguit, la Cobla Maricel ha ofert una audició-concert de sardanes. Una activitat organitzada per la Secció Sardanista de Martorell, entitat que ja al passat mes de juliol havia reprès el cicle setmanal ‘Sardanes a la fresca’ als diferents barris del nostre poble.