Manufactures Metàl·liques Canals celebra el seu 75è aniversari

930
Celebració 75è aniversari Manufactures Metàl·liques Canals

El fabricant d’envasats i precintats, Manufactures Metàl·liques Canals, instaurada a Martorell des de l’any 1947, va celebrar el passat dissabte, 11 de març, el seu 75è aniversari amb un dinar a El Progrès. Hi van assistir més de 160 treballadors actius i jubilats, així com l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, que també van visitar la fàbrica el dia anterior.

Segons explica el director comercial de Manufactures Metàl·liques Canals, Miquel Fusalba, des dels seus inicis, l’empresa ha orientat els seus esforços en la innovació dels productes, fabricant i comercialitzant multitud d’articles relacionats amb el sector de l’envasat i precintat.

Al llarg dels 75 anys d’activitat, la companyia ha travessat diverses etapes en què destaquen els anys 80, quan van apostar per la fabricació de càpsules de sobretaponat i precintes de garantia per a diversos mercats. Això els ha convertit actualment en un dels fabricants de referència en l’àmbit global.

L’any 1992, Manufactures Metàl·liques Canals va ampliar horitzons i va passar a vendre fora de les fronteres del país. Una vegada s’havia expandit, va arribar l’hora de sumar-se a la revolució digital i, l’any 2007, es va fer una gran inversió en Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I), per llançar al mercat la càpsula d’impressió digital, apunta Fusalba.

L’última de les fites a destacar en la història de l’empresa Canals és l’any 2017 en què va passar a formar part del grup francès Lafitte. Aquest canvi els va permetre continuar treballant de la mateixa manera, però duplicant la capacitat de producció entre les plantes de Martorell, Toulouse (Coliege) i Santiago de Xile (Metalco).

Actualment la seu de Manufactures Metàl·liques Canals es troba a l’avinguda Pau Claris, 36-38, on es pot anar per demanar els seus serveis. A més, també compten amb el telèfon de contacte 93 775 04 62, i el correu electrònic ventes@mmcanals.com, a disposició del client.

Com heu celebrat aquesta efemèride a l’empresa?

75 anys es diu molt de pressa, i hi ha poques empreses que arriben a aquest punt. En aqust temps ha passat de tot, però estem molt satisfets de poder continuar aquí, i ho hem celebrat amb tot el personal. El dissabte vam fer una trobada amb tots els treballadors, també els jubilats, a El Progrés de Martorell, amb un petit parlament i un dinar informal perquè la gent pogués intercanviar opinions i parlar.

Quin és el secret per arribar a aquests 75 en plena forma?

Aquí no hi ha secrets, ni fórmules. El que sí que és cert és que hi ha una certa dedicació. Tots els components de l’empresa, des de baix fins a dalt de tot, estem tots implicats. Així, la insistència, la perseverança i les ganes de tirar endavant és el que et permet arribar a aquests setanta-cinc anys, que esperem que siguin molts més.

És una empresa familiar, fundada l’any 1947. Continua aquest esperit?

La família Canals va ser la fundadora i propietària de l’empresa, pràcticament durant 70 anys, però l’any 2016-2017 les accions de la companyia van passar a mans de la família francesa Lafitte. Això sí, l’empresa té la mateixa manera d’actuar i la mateixa estructura familiar, això fa que hi hagi continuïtat amb el sistema de treball de l’inici.

Des dels inicis fins ara, us heu hagut de reinventar i d’innovar en els vostres productes. Com ha estat aquesta revolució industrial aquests anys?

L’empresa va començar l’any 1947 fabricant ullets per a les sabates, barres de pintallavis, càpsules metàl·liques per diferents productes… Una cosa totalment diferent de la que fem ara. Primer es va fer la transició cap a la fabricació dels taps Corona, el tap famós de les begudes d’avui en dia. Després es va passar a la fabricació de càpsules, precintes de garantia, tant en plàstic com en metàl·lic. I a dia d’avui, únicament fabriquem càpsules de precintat per ampolles de vi, olis i cava.

I ara mateix, com ens hem d’imaginar la feina dins les parets de Manufactures Metàl·liques Canals?

Nosaltres produïm aquí al voltant de tres milions i mig de càpsules diàries, és a dir, hi ha tres milions i mig d’ampolles de vi que porten la nostra càpsula cada dia. Per tant, és un volum considerable. Quant a clients, estem parlant d’uns 1.150. L’any passat vam tenir una facturació de 20 milions d’euros i en unitats parlem de 800 milions d’unitats anuals.

Com encareu el futur? Quin horitzó us marqueu?

De cara al futur seguim amb la mateixa línia. Anem incrementant any rere any, i ara busquem més la projecció internacional, tot i que en l’àmbit nacional tenim una participació de mercat bastant forta. Avui dia ningú sap què passarà. Les circumstàncies són, no per a Canals sinó per al mercat en general, força incertes, però tenim un optimisme increïble perquè ja hem passat crisis importants i les hem superat.

La valua de qualsevol empresa és el personal que la integra. Com definiries la plantilla de Manufactures Metàl·liques Canals, què és el que la caracteritza?

La implicació d’absolutament tot el personal és la base d’haver arribat als 75 anys. Sens dubte hi ha una professionalitat increïble, tots remem cap al mateix costat, sinó aquestes empreses difícilment poden sortir de qualsevol problema.