Una vuitantena de participants al ‘Martorell Open’ de Rubik aquest cap de setmana

1607
1r Campionat Internacional Cub Rubik 'Martorell Open 2019'

Els dies 17 i 18 de març se celebra a l’Espai Jove Punt Nord la segona edició del Campionat Internacional Cub de Rubik ‘Martorell Open 2023’. El certamen, oficial de la World Cube Association (WCA), està organitzat pel Club de Rubik de Catalunya, i els jugadors Mauro Ortega (Martorell), Oscar Sánchez i Àlex Domingo. La cita comptarà amb una vuitantena de participants, sortejos especials i un obsequi per a tots els inscrits.

Aquest any el torneig ha arribat al màxim d’inscrits possible, una vuitantena, 12 dels quals competiran oficialment per primera vegada. Una trentena de jugadors s’ha quedat en llista d’espera. Els speedcubers que prendran part al torneig provenen de vuit països diferents: Perú, Argentina, Egipte, Xina, Ucraïna, Andorra, França i Espanya. El delegat de la WCA en aquest torneig serà Jesús Lindo.

Mauro Ortega, organitzador 'Martorell Open 2023'

Les proves que es disputaran seran cub 3x3x3 (categoria principal), cub 2x2x2, cub 4x4x4, cub 5x5x5, cega 3x3x3, menys moviments 3x3x3, una mà 3x3x3, megaminx, pyraminx, skewb, square-1 i cega 4x4x4. Precisament, en categoria cega destacarà la presència de Berta Garcia, la campiona d’Espanya de 3×3 cega, 4×4 cega i 3×3 multicega. També l’organitzador Mauro Ortega és l’actual campió d’Espanya en la categoria fewest.

Aques és la segona edició del Campionat Internacional Cub de Rubik ‘Martorell Open’, després de la que es va disputar l’any 2019 amb una seixantena d’inscrits. En la categoria reina 3×3 el guanyador va ser Biel Salmons, en segon lloc va quedar Eder Olivencia i la tercera posició va ser per al martorellenc Mauro Ortega.