Comença la preinscripció per als cursos d’anglès i d’alemany a l’EOI

952
Jornada de portes obertes a l'EOI
Jornada de portes obertes a l'EOI

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Martorell oferirà aquest proper curs 2023-24 un total de sis nivells d’anglès i cinc d’alemany repartits en 22 grups, que suposen un màxim de 660 places. L’inici de les classes serà el dimecres 20 de setembre. Des d’avui i fins al 13 de setembre, es farà la preinscripció per al nou alumnat.

La prematrícula només es pot fer en línia, en aquest enllaç, i es pot demanar a l’aspirant de fer una prova de nivell -també telemàtica-. El dia 15, a partir de les 20.00h, es podrà consultar l’admissió, i tot seguit es triaran els grups de preferència, entre el 15 i el 19 de setembre. Ja amb els grups constituïts, el curs engegarà el dimecres 20.

Els requisits per matricular-se són “tenir 16 anys a 31 de desembre de 2023 o accedir-hi amb 14 anys, complerts en la mateixa data, per a estudiants que vulguin cursar un idioma diferent a l’obligatori que aprenen a secundària”, explica la directora de l’EOI, Núria Abad. El preu de la matrícula és “d’uns 320 euros per a tot el curs, sense el cost dels llibres”, a pagar en una única taxa en el moment de matricular-se.

Núria Abad, directora de l'EOI Martorell

Abad explica que “el Departament d’Educació ha ampliat bastant els casos de bonificacions i exempcions en la matrícula i val la pena fer-ne un cop d’ull”. Per exemple, hi ha una bonificació del 50% per a membres de família nombrosa de categoria general i membres de famílies monoparentals.

També hi ha una exempció del 100% del pagament per a membres de família nombrosa de categoria especial, víctimes del terrorisme (i els seus cònjuges i els seus fills i filles), persones amb discapacitat igual o superior al 33% i infants o adolescents en acolliment familiar. D’aquestes ajudes al cost de la matrícula també se’n poden beneficiar alumnes d’ESO que vulguin aprendre un segon idioma -alemany, en aquest cas-, i gent que estudia dues llengües de manera simultània.

Núria Abad, directora de l'EOI Martorell

L’oferta de l’EOI per al nou curs -entre el 20 de setembre i el 20 de maig- serà pràcticament la mateixa que en edicions anteriors. Cada curs és de 130 hores lectives, a raó de dues classes per setmana. Les classes s’impartiran a les tardes de dilluns a dijous en dos torns: de 16.00 a 18.15h i de 18.30 a 20.45h.

Núria Abad, directora de l'EOI Martorell

Es podrà aprendre anglès i alemany, des de nivell inicial i fins a nivells de domini. Abad detalla que “d’anglès hi haurà des d’A1 a C1, i d’alemany d’A1 a B2.2”. El centre proposa crear 14 grups d’anglès i 8 d’alemany, cadascun dels quals amb un màxim de 30 alumnes. Això implica que s’oferten fins a 420 places d’anglès i 240 alemany. 660 en total.

Núria Abad, directora de l'EOI Martorell

Per a més informació i la resolució de dubtes, podeu contactar amb el centre al correu eoimartorell@xtec.cat. L’atenció al públic al centre és de dilluns a dijous, de 16.00 a 19.00h, i els divendres, de 10.00 a 13.00h.

L’EOI ha elaborat un pdf o guia del procés de preinscripció o prematriculació amb totes les passes a seguir. També hi ha disponible el número de telèfon 93 776 62 40, i es poden seguir les novetats a les xarxes socials, d’Instagram, Facebook i Twitter.