L’equip terra del Club Vòlei Martorell viatja a Itàlia per jugar un torneig amistós

842

L’equip de vòlei terra adaptat del Club Vòlei Martorell viatja a Itàlia per participar, els dies 2 i 3 de setembre, al 1r Torneig Internacional de Vòlei Terra Platja, que tindrà lloc a Casal Borsetti, al municipi de Ravenna (Emília-Romanya). El campionat està promogut per les entitats Fitness A.Ni.Ma i Locos per lo Sport.

La temporada 2019-20, el CV Martorell va recollir l’encàrrec del martorellenc Marc Vinaixa de comptar amb un conjunt de vòlei terra després que es desvinculés del FC Barcelona. L’entitat presidida per Manolo Tena “va acceptar la proposta de bon grat i va convertir-se en el primer club estatal amb un conjunt d’aquestes característiques”, explica Lluís Torró, vocal de la junta del CV Martorell, responsable de la secció de terra i jugador.

Lluís Torró, vocal CV Martorell

A més, és la tercera entitat martorellenca a ampliar els seus equips inclusius, després que el Club Bàsquet Martorell tingués un equip ACELL Special Olympics i el Club Social Punt de Trobada apostés per un conjunt de futbol sala.

Actualment, l’equip està format per una dotzena de jugadors, alguns de l’antic FC Barcelona i d’altres de la Fundació Arc de Sant Martí, que entrenen més de tres hores un cop a la setmana a l’Institut Pompeu Fabra.

A la recerca de rivals que practiquin aquest esport, l’equip participarà al 1r Torneig Internacional de Vòlei Terra Platja de Casal Borsetti. “Un amistós amb formacions italianes, franceses i eslovenes, tots contra tots, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest esport, que és molt poc conegut”, apunta Torró.

Lluís Torró, vocal CV Martorell

L’equip de vòlei terra està adreçat a totes aquelles persones que pateixen algun tipus de discapacitat física amb ganes de fer exercici físic, ja sigui de forma lúdica o a nivell de competició.

El jugador ha de mantenir la pelvis en contacte amb el terra, si no és així quan la pilota és en joc, és falta. A més, varia l’alçada de la xarxa, les mides del camp i la línia s’avança 2 metres en comptes dels 3 habituals.

El terra ha de ser sintètic, una mica tou o de parquet, i també hi ha la modalitat de platja. La pilota és la mateixa en les dues disciplines. Hi competeixen dos equips de sis jugadors, tot i que en vòlei platja en són quatre.