Les activitats d’estiu municipals apleguen més de 220 infants en un escenari de nova normalitat

885
Activitats Estiu 2020
Activitats Estiu 2020

Les activitats d’estiu per a infants que organitza enguany el consistori martorellenc arriben al seu desenllaç. Aquest matí l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i les regidores d’Infància -Belén Leiva- i de Joventut -Raquel Sans- de l’Ajuntament de Martorell han visitat els centres on s’estan celebrant. Arran de la pandèmia provocada pel coronavirus, aquest estiu només s’han dut a terme el Casal d’Estiu i l’Escola Esportiva, amb la meitat d’infants inscrits i amb una formació extra per als tècnics que s’han fet càrrec dels grups.

Tant l’Escola Esportiva com el Casal d’Estiu funcionen des del 29 de juny i completaran cinc setmanes en què les activitats s’han vist condicionades per les mesures d’higiene i seguretat que s’han pres. La reducció a prop de la meitat de participants (en total, 226) ha estat una de les novetats més sonades, i és que els participants s’han distribuït de 10 en 10, en els anomenats grups de convivència. La relació dels infants ha estat sempre dins d’aquests grups i ha pogut controlar-se el contacte dins les instal·lacions municipals.

A banda, enguany s’han habilitat les escoles Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Els Convents, Lola Anglada i Mercè Rodoreda per passar el mes, amb més espai. Mentre que el Casal d’Estiu s’ha celebrat a les tres primeres (106 infants), l’Escola Esportiva ha tingut lloc a les dues últimes (amb 120 participants).

Actvitats balsàmiques per als infants

En la seva visita al diferents centres, l’alcalde Xavier Fonollosa ha celebrat el bon funcionament de les activitats i que hagin pogut dur-se a terme. Durant les cinc setmanes, han activat l’alerta per possibles casos de coronavirus en tres ocasions, però tots han resultat negatius i les activitats han pogut seguir la seva planificació. El batlle martorellenc posa en relleu el bon funcionament i el seguiment de les indicacions del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya).

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A banda, ha destacat la importància de tenir activitats de lleure durant l’estiu per als infants i d’intentar reprendre la normalitat, sempre seguint les normes de seguretat i higiene dictades pel govern català.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Malgrat que el gruix de les activitats han tingut lloc durant el mes de juliol, també s’ha obert l’opció de dur els infants al Casal d’Estiu a l’Escola Juan Ramón Jiménez. A hores d’ara, compta amb 17 inscrits.