Les cançons de Guillem Roma escamparan màgia i optimisme divendres al PAS

1612

L’últim cap de setmana del Festival PAS l’obrirà Guillem Roma (Manlleu, 1984). Divendres (22.30h) presentarà al pont del Diable el seu últim disc Connexions, amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment. L’artista avança en el seu univers creatiu amb contundència, empaquetant la riquesa musical i la sensibilitat que el caracteritzen d’una manera especial.

Riquesa musical, cançons amb personalitat pròpia i creativitat és el que desprèn el projecte del músic osonenc, Una proposta fresca, original i que fuig d’etiquetes i fórmules estandaritzades. Cançons que contagien màgia i optimisme amb sons que viatgen per influències que van de les tradicions llatinoamericanes, ritmes balcànics o sons mediterranis, segons defineix en aquesta entrevista concedida a Ràdio Martorell.

Guillem Roma debuta el 2007 amb el seu primer disc Secret Place (Afònic 2007), amb el què només fa tres concerts de presentació abans de marxar a Cuba, on viu durant mig any estudiant cine (documental i guió) i on amplia els seu coneixements musicals de piano i guitarra. Més tard viatja a Mèxic, on viu durant tres anys treballant en projectes televisius.

De tornada a Catalunya publica Oxitocina (Autoeditat 2012), el disc que el dona a conèixer i per al qual s’envolta de la Camping Band Orchestra. Nòmades (Autoeditat 2014), aprofundeix en l’univers eclèctic de l’artista. Al 2017 Guillem Roma fa un salt endavant amb un darrer disc on consolida la proposta artística amb un so compacte i una personalitat més solida i treballant amb el productor Josep Maria Baldomà. Connexions (Sulawesi Records 2017, el seu propi segell discogràfic) és un disc on es connecten moltes coses, entre elles les veus d’artistes com Joan Colomo, Alessio Arena o Judit Neddermann, que hi col·laboren.