Les cooperatives de l’Echegaray promocionen els seus articles manuals a Ràdio Martorell

187
CUEME

Els alumnes de 5è de primària de l’Escola José Echegaray, participants al projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), han enregistrat aquest dilluns als estudis de Ràdio Martorell un anunci per promocionar els productes manuals de les seves cooperativa. Els objectes els vendran el proper 4 de juny a la mateixa escola i també a través de vendescueme.myshopify.com.

Les tres cooperatives de l’Escola José Echegaray -Les Manetes del Echegaray, Artkids i TMW (The Magic Wonkers)- van rebre el 27 d’abril passat un taller telemàtic, a càrrec de les periodistes de Ràdio Martorell Maria Cerezuela i Irene Jurado, per ensenyar-los com s’elabora una falca radiofònica. Els alumnes van aprendre la importància de tenir en compte el target o públic al qual es dirigeixen, com escriure el text o guió, i com triar la música o efectes per augmentar l’efectivitat del seu anunci. Després de treballar la creació de la falca a classe, aquest dilluns l’han pogut enregistrar als estudis de Ràdio Martorell amb el cap tècnic Manuel Garrido. Els anuncis s’emetran dins la programació de l’emissora.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ està impulsat per l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona. Promou les competències bàsiques de la cultura emprenedora entre els joves, mitjançant la creació d’una cooperativa escolar. Els participants aprenen a tramitar el NIF de la seva cooperativa, els permisos de venda, a fer un estudi de mercat, a dissenyar el seu logotip i a promocionar les seves manualitats als mitjans de comunicació locals.

Martorell hi participa des del curs 2013-2014, enguany amb dos centres escolars, el José Echegaray i El Pontarró, que ja va constituir la seva cooperativa al desembre. Aquest programa, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l’estratègia local i el projecte educatiu a l’aula.

Art Kids
The Magic Wonkers
Les Manetes de l'Echegaray