‘Les dones sàvies’, finalista del 17è Premi BBVA de Teatre, es representa divendres a El Foment

1655
'Les dones sàvies'
'Les dones sàvies'

El proper divendres 28 d’abril, el Teatre Foment de Martorell (21.30h) acollirà la representació de l’espectacle Les dones sàvies, de la companyia El Maldà. Les dones sàvies és una de les sis obres finalistes de la 17a edició del Premi BBVA de Teatre 2017, impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

Escollida entre 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Les dones sàvies és un text de Molière que parla de la França de 1672, quan l’autor i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època. També parla del 2016 i Catalunya, quan Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia, segons ha explicat Enric Cambray, un dels protagonistes de l’obra.

Enric Cambray, actor 'Les dones sàvies'

Les dones sàvies neix de la inquietud dels actors Ricard Farré i Enric Cambray per treballar en profunditat una comèdia de tall clàssic. Apareix el seu gust per Molière i per una de les seves grans obres: Les dones sàvies. “Condensar aquest gran clàssic i aconseguir-lo dur a escena amb tots els personatges, tan femenins com masculins, però només amb els dos actors ha estat el gran repte”, ha dit Cambray. El fregolisme escènic i la interpretació en són els pilars fonamentals.

Enric Cambray, actor 'Les dones sàvies'

Venda d’entrades

Les entrades costen 6 i 8 € anticipades i 8 i 10 € a taquilla. Es poden comprar, demà dijous al mateix teatre, entre les 19.00 i les 21.00h. El mateix dia des d’una hora abans que comenci la funció.

'Les dones sàvies'
‘Les dones sàvies’

Finalista del Premi BBVA de Teatre 2017

És la darrera de les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017 que pugen a l’escenari des del passat mes de març i durant aquest mes d’abril. Així, s’han representat els espectacles Assaig T4, de la companyia Tràfec Teatre, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí (dissabte 25 de març); Cúbit, de la Companyia La Ruta 40, al Teatre Principal de Valls (dissabte 1 d’abril); L’Empestat, de l’Associació Artística Indi Gest, a l’Ateneu de Tàrrega (divendres 21 d’abril); All In, d’Atresbandes, a l’Auditori Teatre de Calldetenes (dissabte 22 d’abril) i Réquiem For Evita, de la Companyia Local, a l’Espai Rusiñol de Manlleu (diumenge 23 d’abril.

El 22 de maig, la Gala Final a L’Atlàntida de Vic

L’espectacle guanyador de la 17a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira catalana valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017. El premiat es donarà a conèixer durant la Gala Final que tindrà lloc el 22 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic. En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que participa també al certamen, concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.