Les entitats de Martorell recapten més de 28.000 euros a benefici de La Marató de TV3

1127

Les entitats de Martorell han superat la recaptació de 25.000 euros marcada com a objectiu per la plataforma Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3. En concret, en el moment de tancar aquesta notícia s’havien recollit més de 28.000 euros, xifra que acabarà de definir-se en els propers dies.

Durant la jornada d’avui, milers de martorellencs s’han passejat pel carrer de La Marató per fer la seva aportació econòmica. La gran tómbola, el dinar solidari, el mosaic dels centres escolars o la connexió en directe de TV3 han estat alguns dels punts àlgids de la jornada festiva i solidària.

“Estem molt contents perquè hem assolit tres objectius. El primer, agrupar el teixit associatiu del poble; el segon, que TV3 vingués a fer una connexió en directe des d’aquí; i el tercer: arribar als 25.000 euros. Hem demostrat un cop més que quan els martorellencs ens hi posem, ho aconseguim, i això és el més important de tot”. Aquestes eren les paraules de Juanita Ponce, una de les coordinadores de la plataforma, just després de conèixer pels volts de les quatre de la tarda que s’havia assolit la xifra solidària desitjada.

Ponce ha destacat que “aquest èxit no seria possible sense les quinze persones de l’organització que s’han deixat la pell, que han estat disposades a tot i que no s’espanten davant de bogeries com aquesta”. Un altre dels coordinadors, l’Isidre Ricart, reconeixia que “hem trigat a saber el recompte final, ja que cap a les 15.00h se’ns ha col·lapsat el nostre local de gent de les entitats que venien a dipositar les guardioles”. De fet, la quantitat de diners recaptats a les 14.00h era de 16.000, i una hora més tard ja s’havien superat els 25.000 en recomptar el gran gruix d’aportacions finals. Per Ricart, “ha estat una jornada indescriptible, indefinible, espectacular, un dia ple d’emocions”.

Un mini marcador instal·lat a la plaça de les Hores informava i actualitzava constantment de la quantitat recaptada. Els Capgrossos de Martorell l’han gestionat i un dels seus integrants, en Domènec Hernández, cantava les xifres: “jo només poso la veu a tota una feinada de molts dies. Satisfà molt anar cantant xifres cada cop més altes, veure que la gent passeja i fa el seu donatiu”.

Martorell, punt clau d’interès mediàtic

Televisió de Catalunya ha desplaçat fins Martorell una unitat mòbil que ha convertit Martorell en un dels 12 punts de connexió exterior d’arreu de Catalunya seleccionats durant tot el programa especial de La Marató. La connexió en directe s’ha produït a les 13.57h i ha mostrat l’ambient festiu que regnava en aquell moment a la plaça de la Vila.

Gran èxit de la tómbola gegant

La gran tómbola instal·lada al bell mig del carrer de La Marató ha estat un dels punts clau. “Ha estat un èxit. Hem venut gairebé els 3.000 tiquets al preu d’un euro i en alguns moments se’ns ha acumulat molta gent al voltant. Hi ha ajudat el fet que cada butlleta tenia un premi segur, des de bolígrafs, a paneres de Nadal, bicicletes o pilotes de futbol” deia la Núria Miranda, membre de La Xarxa i una de les responsables d’aquest punt de recapte. També ha esgotat existències la cuina solidària de l’Associació de Veïns del pont del Diable –corresponsable de la plataforma conjuntament amb La Xarxa d’espectacle Infantil i juvenil-.

Altres punts de La Vila viuen també la festa solidària

A més del carrer de La Marató, altres indrets de la vila han acolllit diferents activitats durant el matí, com el mosaic construït per infants de totes les escoles de Martorell a la plaça de la Mare Sant Ramon, les actuacions de les figures festives i de cant coral, sardanes, mercat medieval, passi de moda, flash mobs, caminades solidàries, el Teatre Solidari i karaoke a l’aparcament de la Ferreteria Bacarisas, portes obertes a la Farmàcia Bujons, tallers de tions i de galetes a l’Enrajolada, un trenet turístic a l’aparcament del Vapor, la visita del Patge Viu Viu per recollir les cartes dels infants o l’esmorzar a Ca l’Oller, entre d’altres.

A la tarda, les activitats solidàries han continuat amb La Marató de l’Espectacle al Centre Cultural, que ha omplert d’actuacions de teatre i dansa a proposta de l’Aula de Teatre, i amb el ball d’El Progrés. Tot plegat ha convertit Martorell en una de les poblacions més solidàries i participatives del país.