Les entitats fan pinya a la 27a Trobada, que homenatja Antoni Folqué i la seva trajectòria ciclista

820
27a Trobada d'Entitats (Foto: Grisphoto)

La 27a Trobada d’Entitats ha citat, aquest vespre a El Progrés, un gran nombre de persones del teixit associatiu de Martorell. Antoni Folqué, per la promoció i difusió del ciclisme al poble, ha rebut l’homenatge a la trajectòria. A més, s’han reconegut aniversaris rodons d’entitats i les de nova creació, les entrades i sortides a les juntes directives, persones que hi són des de fa més de 25 anys i les que ens han deixat el darrer any.

Prop de 400 persones han assistit a la cita, presentada per la periodista Assumpta Mera i amb l’acompanyament musical de la formació Scaramanga. Un acte amb audiovisuals, fotografia de família, un aperitiu i intervencions de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Maria Àngels Soria.

Fonollosa ha dit que la Trobada “fa justícia, ret homenatge, reconeix i fa visibles a persones de les juntes de les entitats”, i que “serveix perquè la gent de les entitats culturals, esportives, socials i de cooperació ens coneguem entre tots”. Ha destacat que des del govern municipal “volem donar encara més importància a les entitats amb una regidoria dedicada exclusivament al teixit associatiu, encapçalada per la Mari Àngels Soria”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Trobada d'Entitats. Foto: Grisphoto

La nova regidora de Teixit Associatiu ha dit que “aquest és un moment especial per mi, perquè fins ara sempre acudia a la Trobada com a membre d’entitats i ara com a regidora”. Ha refermat la importància de l’associacionisme per a la cohesió social i ha parlat de “nous reptes de futur” amb la creació de noves connexions i sinèrgies entre entitats.

Mari Àngels Soria, regidora de Teixit Associatiu

Trobada d'Entitats. Foto: Grisphoto

L’homenatge a la trajectòria -un premi mantingut en sorpresa fins l’últim moment- ha recalat en el nonagenari Antoni Folqué, ciclista, president de la Penya Ciclista de Martorell entre 1992 i 2014, i autor de treballs sobre la història d’aquest esport a casa nostra, que van culminar fa dos anys en l’edició del llibre Història del ciclisme a Martorell. 1889-2006. Molt emocionat, l’Antoni ha reconegut que “no m’esperava això. Fa molts anys que vaig dalt la bicicleta i estic molt content que l’Ajuntament m’hagi reconegut el que hagi fet amb el ciclisme de Martorell”.

Antoni Folqué, premi a la trajectòria

Trobada d'Entitats. Foto: Grisphoto

La cita ha recordat set persones que ens han deixat el darrer any: Francisco Romero Muñoz; Àngel Antón Miquel; Isabel Zarco Brunner; Elvira Gimeno Bernard; Carme Edo i Mossèn Josep Maria Fabró i Gibert.

També ha tingut un reconeixement per a 35 persones que han exhaurit el seu mandat a una junta directiva i als 37 que han fet el camí contrari i se n’han integrat en alguna. I Joan Josep Martí ha rebut un obsequi com a persona que ha assolit 25 anys com a membre de junta d’una entitat. En aquest cas, de l’AMCAM.

Dues entitats han celebrat enguany aniversaris rodons: són el Rubgy Club Martorell (25 anys) i la Societat Ornitològica de Martorell (50). “El que va començar com una il·lusió ens omple d’orgull 25 anys després. Volem continuar i i intentar sobreviure molts anys més”, ha dit el secretari del Rubgy Club, Antoni Bolaño.

Antoni Bolaño, secretari del Rugby Club Martorell

De la seva banda, el president de la Societat Ornitològica, Pedro Muñoz, ha fet un recordatori d’aquests 50 anys de l’entitat i ha dit que “tenim un present molt bo. Som més de 100 socis i tenim molta projecció a Catalunya. Segur que farem un concurs encara millor, els propers dies 16 i 17 de desembre a Ca n’Oliveres”.

Pedro Muñoz, president de la Societat Ornitològica

Finalment, s’ha donat la benvinguda a tres entitats de nova creació: el Grup Local de l’Associació Cultural Mali; el Grup Local FANJAC i l’Associació Naginata.

La fotografia de família de tot l’associacionisme martorellenc assegut a la platea del teatre i el pica-pica a continuació han culminat la nit més destacada de l’any per a les entitats de casa nostra.