Les entrades de l’obra ‘Si tu te’n vas’ de Pepa Plana seran solidàries amb Ucraïna

1072
'Si tu te'n vas' cia Pepa Plana

El proper dissabte, 26 de març, la Nau 2 de Ca n’Oliveres acull l’obra Si tu te’n vas de la companyia Pepa Plana. Clown en el context d’esclat d’una guerra. L’activitat forma part de la programació de la Setmana del Refugi 2022 i la Regidoria Cultura destinarà íntegrament els diners de les entrades a la plataforma Martorell amb Ucraïna, que l’Ajuntament de està construint per tal de poder fer arribar recursos a la població afectada pel conflicte bèl·lic.

Si tu te’n vas explica la vida quotidiana de tres veïnes i les seves baralles insignificants del dia a dia, que es veuran truncades amb l’esclat d’una guerra. “No se suporten però es necessiten, i en aquest deliri la guerra ho canviarà tot. Enmig de la microbaralla quotidiana hi ha una guerra simbòlica que ho fa trontollar tot”, detalla Pepa Plana, autora i intèrpret de l’obra.

L’espectacle convida a reflexionar sobre les mancances de la societat actual, “com per exemple la falta d’entesa entre les persones o entre els països”. “La incapacitat que tenim de no deixar de matar-nos, és tan dramàtica que et fa riure i després et fa pensar”. “Volem demostrar l’absurd i l’injust de la guerra eterna”.

Pepa Plana, pallassa i autora de l'obra

Els pallassos “tenim el privilegi, el do o la capacitat de riure’ns de tot, sobretot del poder o de les coses injustes. Del drama profund, estirat, en fem comèdia, per fer-te veure que ets una puça, que no ets tan important i que el món seria més fàcil si ens el prenguéssim amb optimisme i alegria. Posem la lupa en allò que ens molesta. I tot rient, multipliquem el ridícul”, afegeix Plana.

Pepa Plana, pallassa i autora de l'obra

Si tu te’n vas reprèn el fil de l’espectacle Èxode, un muntatge que Plana va estrenar ara fa 10 anys. En aquesta ocasió, però, està escrita en clau femenina. Les tres veïnes protagonistes passen de fer-se la punyeta per problemes de convivència a haver de fer camí juntes cap a l’exili.

El regidor de Cultura, Andreu González, explica que “veient la dramàtica situació que està tenint lloc a Ucraïna, volem aportar un altre granet de sorra fent que la recaptació d’aquesta obra ajudi la població d’aquest país castigat pels bombardejos. Amb aquest gest, l’Ajuntament vol contribuir a alleujar el patiment de milers de persones que estan en aquest país veí de la Unió Europea i que ho estan passant molt malament”.

Andreu González, regidor de Cultura

Les entrades es poden comprar al portal entrades.martorell.cat al preu de 5 euros anticipada; 4 euros anticipada reduïda (públic jove de fins a 25 anys o públic més gran de 65 anys o pensionista) i 6 euros a taquilla.