Les escoles de Martorell reforesten la serra de l’Ataix

3875

Els alumnes de 4t de primària de le escoles de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, han desplegat durant els mesos de març i abril una campanya de reforestació a la serra de l’Ataix. Hi han plantat oliveres i ametllers, i en faran seguiment els propers dos anys. Han reforestat les àrees cremades per l’incendi del passat juliol que difícilment s’haurien regenerat de forma natural en una parcel·la propera a Quatre Camins.

Hi han pres part alumnes de les escoles Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda, La Mercè, Els Convents, José Echegaray, Lola Anglada i Juan Ramón Jiménez. Cada escola ha plantat i ha apadrinat 16 arbres de diferents espècies, i cada classe s’ha organitzat en petits equips de tres alumnes, per plantar un arbre, posar-li nom, mesurar-lo, prendre dades de cada plançó i identificar-lo amb una etiqueta d’un color, segons cada centre.

En la teòrica, s’ha explicat als alumnes els fonaments de reproducció vegetal; la successió ecològica; com és, com era i com es vol que sigui l’Ataix i la importància de la diversitat d’ecosistemes en el paisatge, l’evolució de la muntanya a Martorell, la vegetació prèvia a l’incendi, els efectes dels incendis sobre el bosc mediterrani i la previsió amb el canvi climàtic. També el pla de recuperació i el per què de plantar arbres fruiters, que respon a la voluntat de recuperar l’antic paisatge agrari de la muntanya amb espècies resistents a la sequera i que rebroten després d’un incendi.