Les fires comercials es diversifiquen i el Martotrèn amplia espai a la Nau 1

7468

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors de l’equip de govern, ha inaugurat aquest matí la Fira del comerç, la indústria i el motor, que enguany, ha sortit al carrer i s’ha traslladat a la rambla de les Bòbiles, a la recent inaugurada rambla de Pep Ventura i al pati de l’Escola Lola Anglada. També han passejat per la Fira comercial i d’artesania a La Vila, i han visitat el Martotrèn a Ca n’Oliveres.

A la Fira del comerç, indústria i motor els assistents poden gaudir, fins a les 20.00h de demà diumenge, de les novetats del comerç local, serveis industrials i vehicles nous de diferents marques, així com un gran aparador amb els projectes i serveis de l’Ajuntament de Martorell. A més, hi trobaran la 31a campanya ‘Un casa, una flor’ de sensibilització sobre els espais naturals de Martorell. L’Ajuntament obsequia amb una planta produïda als vivers municipals de Can Serra, flors amb ànima social.

També fins a les 20.00h de diumenge, la Vila s’omple d’activitat amb la tradicional Fira d’artesania i comerç local, acompanyada d’una àmplia diversitat lúdica per als infants amb la Fira del joc i l’oci familiar a l’aparcament del Vapor i la fira gastronòmica al passeig del Quarter.

A més, el tradicional mercat ramader i una gran mostra de cultura popular amb sardanes, castellers, gegants, capgrossos, bastoners, correfoc…així com la tradicional representació de la Llegenda del Pont del Diable, que ens oferirà un espectacle innovador visual i sonor de música i tecnologia, aquesta nit a les 21.30h i a les 23.00h. Diumenge, la jornada castellera serà la protagonista.

“Hem volgut, en aquest 600è aniversari de la Fira, fer aquest canvi de model, que l’havíem pensat fa uns quants anys, però que s’havien de donar les condicions per poder dur-lo a terme. Ara tenim una rambla nova, la de Pep Ventura, que s’ajunta amb la de Les Bòbiles, acabant a Francesc Riera i a Josep Vilar. Ens dona una possibilitat de fer una fira al carrer amb mots estands i amb molta oferta. Que acabi amb les atraccions de fira i la possibilitat de fer actuacions musicals a la via pública”, ha destacat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

I els Amics del Ferrocarril han obert aquest dissabte el Martotrèn a la Nau 1 de Ca n’Oliveres, que es podrà visitar fins demà a les 20.00h. “Amb gran mostra de maquetisme, exposició i venda de material de modelisme i ferroviari, scalextric, exhibicions de camions i excavadores”, explica el president de l’entitat Xavier Montia.

Xavier Montia, president Amics del Ferrocarril

“Estem molt contents de fer el Martotrèn després de la pandèmia. És la primera fira que fem a tota la Nau 1 de Ca n’Oliveres. A Catalunya som la primera fira del sector i la tercera de l’Estat. Tenim 5.200 metres quadrats, 106 maquetes diferents, 20 entitats participants, 90 taules de mercadet per a la compra venda i tres estands d’expositors”, apunta.