Les mestres Clara Bordoy i Jessica Gómez presenten un llibre que aborda el pas d’Infantil a Primària

412
Presentació llibre 'El cambio de Infantil a Primària'

La sala polivalent de la Biblioteca Francesc Pujols ha acollit aquesta tarda la presentació d’un llibre de temàtica didàctica, que han escrit per dues professores de Martorell. L’obra porta per títol El cambio de Infantil a Primaria, de l’editorial Grupo Sar Alejandría. L’han escrit la Clara Bordoy i la Jessica Gómez, professores de l’Escola Vicente Aleixandre.

Bordoy -professora de Primària- i Gómez -d’Infantil- són actualment tutores de primer, i han vist la necessitat de fomentar un canvi de mirada. El resultat de la seva inquietud és un llibre que té la intenció de donar idees i d’oferir propostes pràctiques a docents i famílies dels alumnes, en aquest pas tan important en el seu procés educatiu: el salt de l’etapa Infantil a l’inici de la Primària.

“És necessari aquest canvi de mirada, de formentar-lo i de veure que aquesta nova etapa que comencen els infants és molt important, i estendre-ho a d’altres escoles”, exclama la Clara Bordoy. La seva companya de projecte, la Jessica Gómez, afegeix que “volíem aprofitar i fer visible tota la feina conjunta que fem a l’escola, i vam veure la necessitat de traslladar-ho a un llibre per a que la resta de mestres poguessin aprofitar la feina que estem fent”.

Clara Bordoy i Jessica Gómez, autores de 'El cambio de Infantil a Primaria'

L’obra s’estructura “en una part que explica com hem fet nosaltres aquest canvi. També hi ha un apartat de famílies, perquè creiem que és molt important que aquestes coneguin l’existència del canvi d’etapa, i finalment s’inclou una part més pràctica, amb activitats que poden fer els mestres amb els nens”, diu Bordoy. Gómez afegeix que aquest recull de propostes i d’activitats “es poden fer a Infantil i les adaptem a Primària”.

Clara Bordoy i Jessica Gómez, autores de 'El cambio de Infantil a Primaria'

Per tot plegat, diuen, és un llibre idoni “tant per als docents com per a les famílies. S’hi aporten eines i recursos que podem aplicar, i molts es poden fer a casa”.

Les autores ja coneixien prèviament l’editorial encarregada de publicar el llibre: el Grupo Sar Alejandría, de Castelló de la Plana. “Sabíem que feien didàctica de l’educació i vam consultar-los si els podria interessar el tema, i ens van dir que sí de manera molt ràpida”.

Clara Bordoy i Jessica Gómez, autores de 'El cambio de Infantil a Primaria'

Les dues mestres consideren que “escriure el llibre ha sigut molt fàcil. Entre les dues hem anat fent i des del minut zero hem mostrat molt bona coordinació. On no arribava una, ho feia l’altra”. Bordoy diu que “Hi hem treballat des de desembre, l’hem fet molt ràpid, però amb cara i ulls. Potser hem anat ràpid perquè teníem molt clares les idees que volíem transmetre”. Així, al febrer ja tenien la part escrita i a principis de març, la documentació fotogràfica.