Les novel·les de misteri i intriga, les més demanades a la Biblioteca al 2021

930

Les novel·les negres i de misteri han estat les més sol·licitades per part dels usuaris a la Biblioteca Martorell durant l’any 2021. Juan Gómez-Jurado ha encapçalat el podi dels lectors adults amb dos títols: Una loba negra i Rey blanco. El llibre Diumenge al matí al peu del salze, de Dolors Garcia, ha estat el més demanat en lectures juvenils.

Una loba negra i Rey Blanco són, junt amb Reina Roja, els títols que composen la trilogia de l’escriptor madrileny, i que han estat força demanats a l’equipament cultural. L’han seguit Dones que no perdonen/Mujeres que no perdonan, de la Camila Lackberg, Aquitania (Eva García Sáenz de Urturi) i Un océano para llegar a ti/Un oceà per arribar a tu, de l’autora catalana Sandra Barneda.

La bibliotecària martorellenca Verónica Maldonado comentava al programa Martorelletres de Ràdio Martorell que “no hi ha hagut grans sorpreses pel que fa al rànquing, ja que les novel·les de misteri continuen sent les més llegides”.

Verónica Maldonado, bibliotecària

En literatura juvenil, el llibre més sol·licitat va ser Diumenge al matí al peu del salze, seguit de Wonder, la lliçó de l’August/Wonder la lección de Augusto; Eragon (Christopher Paolini) i No em ratllis, un llibre de microrelats de l’autora Flavia Company.

Verónica Maldonado, bibliotecària

Pel que fa als llibres de coneixements, Maldonado explica que “dels més demanats han sigut els acTIC. Adaptació de competències en tecnologies de la informació i comunicació, que serveixen per a preparar oposicions o proves”. En la línia de no ficció també destaquen el llibre de consells culinaris i de salut Cocina, comida real (Carlos Ríos); o el de pedagogia infantil Rabietas. Consejos y herramientas para lidiar con ellas con conciencia, humor y amor, de Míriam Tirado. Finalment, també destaquen El secret de Ronda Byrne “un llibre que ja fa molts anys que està entre els més demanats, un compendi de frases que fan pensar i connectar amb l’univers”. I finalment, Carta a un joven ecologista: una reflexión sobre tu vida y el medio ambiente (Enric Aulí).

Personal i usuaris de l’equipament han valorat els llibres editats durant l’any 2021 que més els han frapat. Entre la selecció, Maldonado en destaca el Sola de Carlota Gurt, que ella mateixa presentarà a la Biblioteca el proper 14 de gener; Hamnet de Maggie O’Farrell, un relat fictici sobre el fill de Shakespeare. També Estiu d’Ali Smith (la quarta i darrera novel·la d’un quartet que porta el nom de les quatre estacions), i Los Vencejos, de Fernando Aramburu.

Verónica Maldonado, bibliotecària

Finalment, en revistes, les més demanades han estat, per aquest ordre, El Jueves, Mia, National Geographic, Cuerpo Mente i Burda, i els audiovisuals El tiempo entre costuras, Los años más bellos de nuestra vida, Alma de metal, Historias para no dormir i 39 escalones.