La Generalitat ha anunciat avui noves mesures de contenció davant l’augment de casos de coronavirus. Totes les activitats han de finalitzar a dos quarts d’una de la matinada. Les trobades socials hauran de ser de 10 persones com a màxim. Les noves mesures entraran en vigor demà o demà passat, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya validi la limitació de persones a les trobades.

Tota activitat haurà d’estar tancada a dos quarts d’una de la matinada. Pel què fa a la restauració, a aquesta hora ja hauran d’haver recollit per tancar i també haurà d’acabar el servei a domicili.

En el cas dels esdeveniments culturals, es permetran aquells on el públic estigui. La distància en aquests actes ha de ser de 2,5 metres perimetrals.

Sobre la limitació del nombre de persones, no se’n podran trobar més de 10 en cap àmbit, ni públic ni privat, ni en interior ni en exteriors, llevat que es tracti d’aquelles amb qui estem convivint. No es pot menjar ni beure a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d’activitats escolars.

El Govern també recomana als ajuntaments que limitin l’accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors entre dos quarts d’una de la matinada i les sis del matí.

Sobre les restriccions en casaments i altres cerimònies civils i religioses, es manté l’aforament al 70%. Es manté el límit de sis persones per taula a l’interior i 10 a l’exterior. No es permet el ball i s’haurà d’acabar a les 0.30h.

La incidència dels darrers dies, que es dona sobretot en la franja d’edat de 15 a 29 anys, està fent que creixi també la incidència a tots els grups d’edat. El percentatge de menors de 40 anys ingressats a l’UCI ha passat d’un 4% en les anteriors onades al 25% actual. És a dir, de les persones que estan a les unitats de cures intensives, una de cada quatre és menor de 40 anys. L’edat mitjana és de 50 anys. Del total d’ingressats als hospitals, un 35% dels ingressats és menor de 35 anys. La variant Delta és present al 80% dels nous casos a Catalunya.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha una persona de fora de Martorell amb coronavirus ingressada a l’Hospital Sagrat Cor i tres persones, dues de Martorell i una de fora, ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha dues persones aïllades pendents del resultat de la prova. I tenim 164 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui de 1,64 i el risc de contagi és molt alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus.