Joves martorellencs es formen com a agents TIC per donar suport digital a la ciutadania i al comerç

822
Agents TIC

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, ha iniciat aquest dilluns la formació ‘Forma’t i Transforma: Competències Digitals’, dins el programa ‘Martorell Digital Help‘, adreçada a 12 joves martorellencs en situació d’atur. Es tracta de convertir-los en agents TIC per a que puguin donar suport digital a la ciutadania i al petit comerç local.

‘Forma’t i Transforma: Competències Digitals’ tindrà una durada de 50 hores fins al 23 de juliol, de 9.00 a 14.00h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. L’objectiu és millorar la competència d’empleabilitat dels joves participants a través de la formació digital per, posteriorment, treballar com agents TIC per a l’Ajuntament de Martorell.

El programa formatiu és a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i consta de tres mòduls en els quals es treballaran les habilitats socials i comunicatives (15 hores), la capacitació TIC (30 hores) i un darrer mòdul de l’aplicació Apropteu de foment pel comerç (cinc hores). Posteriorment, la Fundació Pere Tarrés farà un seguiment pedagògic i de tutorització de 32 hores via zoom (de setembre a desembre).

Els 12 participants són joves, d’entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, empadronats a Martorell i amb interès per orientar-se laboralment cap al sector de les noves tecnologies i la digitalització.

Un cop acabada la formació, es farà una selecció de vuit dels 12 participants, els quals començaran a treballar al setembre com a agents TIC dins un pla d’ocupació municipal, finançat per la Diputació de Barcelona.

Suport digital a ciutadania i petit comerç

‘Martorell Digital Help’ ha estat ideat davant la situació generada amb la pandèmia de la COVID-19, que ha fet aflorar les necessitats urgents de capacitar digitalment, tant a la ciutadania com al petit comerç. Vol respondre també a un doble problema econòmic i social, d’una banda el dels joves en risc d’exclusió laboral que ni estudien ni treballen, i de l’altra el de la dificultat de les empreses per cobrir llocs de feina en el sector TIC.

Els joves ajudaran a millorar les competències digitals de la ciutadania i de la petita i mitjana empresa, per tal que ningú es quedi enrere en aquesta digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia.

El programa vol incidir en l’atur juvenil i, alhora, potenciar aquest talent jove que és capaç d’implicar-se en la societat i aportar els seus coneixements per millorar el seu benestar donant suport a la comunitat.