L’Hospital de Martorell s’afegeix a la campanya ‘Coses que fan estiu’

101

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) s’afegeix a la campanya ‘Coses que fan estiu‘ del Departament de Salut de la Generalitat per ajudar a passar un estiu més saludable i segur, i conscienciar a la població dels riscos de la calor.

La campanya se centra en consells sobre la importància d’hidratar-se sovint i bé, i posa l’èmfasi en les complicacions que es poden donar si es no es beu aigua sovint o s’alerta quan es considera que ingerir alcohol és una forma d’hidratar-se quan provoca justament l’efecte invers.

També es fa una especial advertència de la protecció de la pell i la necessitat de ventilar per mantenir un espai fresc. La campanya també seguirà centrant esforços a informar sobre les mesures davant la COVID-19 i el desplegament de la vacunació.

Des de l’any 2004, Salut desplega un pla per a combatre els efectes de les onades de calor, intentant predir-les, informant la ciutadania i els professionals, seguint dades de mortalitat i d’ingressos relacionats. És una campanya que activa recursos comunitaris per, sobretot, protegir les persones més vulnerables, com gent gran, residents i dones embarassades, i que es complementa amb consells per a qui treballa a l’exterior i fa activitat física intensa.

Durant tot l’estiu, Salut seguirà de ben a prop les diferents indicacions dels serveis meteorològics per intensificar les comunicacions en casos que hi hagi fortes onades de calor.