Les Painomi guanyen el II concurs de versions dels Amics de les Arts i els faran de teloneres

889

Les Painomi s’han endut el primer premi de la segona edició del concurs de versions dels Amics de les Arts amb una versió de la peça Ciència-ficció. Així ho han comunicat al web i com a premi les exalumnes del col·legi La Mercè tindran l’oportunitat d’actuar com a teloneres en un concert dels Amics de les Arts, el lloc del qual encara està per determinar.

Una versió de la cançó Ciència-ficció ha permès a les Painomi -Isabel Archs, Clàudia Ibàñez, Clàudia López i Clàudia Padilla- adjudicar-se el concurs de versions dels Amics de les Arts. En una nota al seu web, la distinció ha estat gràcies a “l’arranjament, el joc de veus, l’originalitat i per acompanyar-lo amb una peça visual tan ben feta”. El grup va enregistrar veus i vídeo en tan sols dos dies “molt intensos, i vam presentar la maqueta just en el límit del termini que ens havien donat”, com explica una de les seves integrants, la Clàudia López.

Aquesta era la segona vegada que les Painomi es presentaven en aquest concurs de versions. En la primera ocasió ho van fer amb la cançó Louisiana o els camps de cotó, amb la qual van rebre el tercer premi. El primer contacte de les Painomi amb els Amics de les Arts va ser l’estiu de 2012 en un concert de la Festa Major de Martorell.

Una carrera en ascens

Les Painomi van iniciar-se al col·legi La Mercè l’any 2011 i l’any següent van ser les guanyadores del concurs O-Kalia de música de Martorell. El febrer de 2013 van publicar el seu primer disc Estimat convidat amb la direcció artistíca i musical d’Oriol Farré (Gossos) i van fer una cinquantena de concerts arreu del país.

En aquest trajecte, les Painomi han passat de cinc a quatre membres amb l’absència de la violinista Neus Navarrete.

Des de fa mesos, el grup creat al col·legi La Mercè, està enllestint el seu segon disc. Clàudia López explica que “seguirà mantenint la nostra essència, però suposa un canvi. Dins el nostre estil, volem apropar-nos a un públic més jove, amb una aposta una mica més comercial”.

De la resta de grups participants al concurs de versions, 29 en total, els Amics de les Arts han fet una menció especial a quatre propostes: una versió de 4-3-3, de Wendy Mouret, Preferiria no fer-ho, de l’Electric Colour Orchestra, La Merda se’ns menja, de Julian Brock i Tots els homes d’Escòcia, del cor jove O’clock.