L’Escola de Música tanca curs amb un muntatge on 170 persones interpreten Beethoven

1312
Final de curs de l'Escola Municipal de Música
Final de curs de l'Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de Martorell (EMM) tancarà el curs 2019-20 de forma virtual, amb un vídeocollage que ha comptat amb 170 participants, entre professorat i alumnat del centre. Tots ells s’han enregistrat interpretant l’Himne de Alegria de Beethoven, i personal del centre ha recopilat i sincronitzat tots els vídeos. Aquest diumenge 21 de juny es podrà veure el resultat final al Canal YouTube de l’EMM.

El vídeo sincronitza la interpretació que fan tots els músics d’un fragment de la popular peça del compositor alemany, sota la producció tècnica i musical dels professors de l’Escola Àlex Badia i Julià Borràs. D’aquesta manera ha acomiadat el curs el centre, davant la impossibilitat de celebrar, com és habitual, una setmana amb concerts de cadascun dels diferents grups instrumentals i combos.

El cap d’estudis de l’EMM, Eloi López, explica que el vídeo “s’ha basat en tres conceptes: el propi final de curs virtual a causa de la COVID-19; la data del 21 de juny, que és el dia de la Festa de la Música, i el fet que és l’any Beethoven, ja que fa 250 anys que va néixer aquest cèlebre artista”.

Eloi López, cap d'estudis de l'EMM

Per López, “el resultat final és impressionant i preciós, des del professorat n’estem molt impressionats”. Reconeix el gran esforç esmerçat en fer el muntatge, feina que, però, “es converteix en l’anècdota que exemplifica l’esforç fet durant tres mesos per part de tot el professorat, de tot l’alumnat i dels pares i mares, a qui enviem també un agraïment, a l’igual que a l’Ajuntament, que també ens ha ajudat molt”. Un producte precedit, com explica, d’activitats musicals en ple confinament com el ‘Música als balcons’ o ‘La cançó de la setmana’.

Eloi López, cap d'estudis de l'EMM

Durant el confinament, l’Escola no ha aturat l’activitat. Els canals de comunicació entre el professorat i els alumnes s’han reconvertit a les videoconferències, els missatges de WhatsApp i les trucades telefòniques. El nou canal de Youtube i el bloc han servit, a més, “per compilar tot el material i la informació dels cursos, l’accés a les cançons de la setmana i a compartir les seves partitures i àudios”. López detalla que, a més, s’han fet “audicions virtuals de tot tipus: de piano, de violoncel, de vent, de bateria, de baix elèctric, de guitarra clàssica, etc”.

Eloi López, cap d'estudis de l'EMM

La publicació del vídeo arriba en ple Dia de la Festa de la Música, una celebració internacional que es va iniciar a França l’any 1981 i que actualment s’ha estès a més d’un centenar de països. Habitualment es converteix en una oportunitat per a músics no professionals de tocar en places i carrers, i també una fórmula de promoció de la música arreu, amb la celebració de concerts gratuïts.