L’Escola José Echegaray celebra ‘La Setmana UNESCO’ de la mà de les herbes remeieres

737

L’Escola José Echegaray ha celebrat, la darrera setmana de novembre i primera de desembre, ‘La Setmana UNESCO‘, coincidint amb la proximitat del dia de la creació de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, el 16 de novembre de 1945. El centre commemora l’efemèride cada any per fer conscient l’alumnat de la importància dels drets humans, la conservació del medi ambient i el foment de la pau. Aquest curs, el lema triat per l’escola ha estat ‘La natura amb cinc sentits’.

Totes les classes han treballat aquesta temàtica, de manera interdisciplinar, lligada amb les herbes remeieres. “Fruit de la pandèmia per la COVID-19 sorgia un bon context per fer l’alumnat coneixedor de quines aplicacions tenen les herbes remeieres i les plantes medicinals envers la salut”, explica la directora de l’Echegaray, Cristina Dalmau.

Experimentar amb les plantes aromàtiques i medicinals des dels cinc sentits ha permès als alumnes olorar-les, tocar-les amb privació del sentit de la vista per reconèixer-les, tastar-les, manipular-les i, fins i tot, “han elaborat perfums, infusions, jocs de cartes, plats, sacs amb fragàncies i remeis, per portar a casa i compartir-los amb la família”, apunta. Tot això prenent consciència de la multitud d’utilitats que tenen aquesta tipologia de plantes.

Reproductor d'àudio
Cristina Dalmau, directora Escola José Echegaray

La directora destaca l’alta motivació que ha generat el tema d’enguany, el bon clima i dinàmiques de grup que es creen al treballar tots plegats amb un objectiu comú. Acabada ‘La Setmana UNESCO’ ja miren properes dates destacades dins del calendari UNESCO com el DENIP (Dia Escolar de la No-Violència i la Pau) que tindrà lloc el proper mes de gener.

Escoles UNESCO

Les Escoles Associades a la UNESCO van néixer el 1953, amb l’objectiu de fomentar la cooperació i la pau internacionals a través de l’educació escolar. Actualment, participen en aquest pla més de 8.500 centres d’ensenyament de tot el món, entre ells l’Escola José Echegaray. Els centres associats inclouen en el seu projecte educatiu els problemes mundials i el paper de les organitzacions del sistema de les Nacions Unides en la seva resolució. També la difusió i el respecte dels drets humans, i el coneixement dels altres països i les altres cultures. Les escoles associades a la UNESCO incorporen com a eixos transversals, integrades en el marc de les assignatures, l’educació per a la cooperació i la pau internacionals.