L’Escola Municipal de Música iniciarà al mes de febrer un nou taller de música per a nadons

956
Música per a nadons
Música per a nadons

L’Escola Municipal de Música de Martorell iniciarà el 6 de febrer el segon torn del taller de música per a nadons, dirigit a infants de 9 mesos i fins a l’edat escolar, amb classes setmanals. El taller apropa als sons i a les cançons, tant tradicionals com innovadores, a través de l’audició, la veu, el joc i la familiarització amb els instruments.

El taller té l’objectiu de sensibilitzar els infants envers la música a través d’audicions i de molts variats exercicis. L’imparteix la professora de música Anna Roig, qui explica que “fem música per a que la comparteixin junts grans i petits, a través d’audicions de cançons, d’experimentació amb objectes sonors, de descoberta d’instruments, de jocs amb el cos i de l’acompanyament amb objectes com ara titelles o fulards, que els infants poden manipular”.

Roig explica que “pretenem que els petits s’acostumin a escoltar sons molt variats, treballem molt a partir del repertori musical infantil de cançons tradicionals, perquè a Catalunya en tenim un munt i són temes molt rics que als nens els agraden molt. També aportem temes nous per a que els vagin descobrint”. A les classes també es treballa “les qualitats del so i les activitats que potencïin la motricitat, com ara jocs de dits, que ajuden els infants a anar descobrint el seu cos”.

Inici de matriculacions, a finals de mes
Les classes es faran a la seu de l’Escola Municipal de Música, a l’edifici de Cal Nicolau, i començaran el 6 de febrer. Es crearan dos grups amb un número reduït de participants: un per a nadons de 9 a 18 mesos –els dilluns de 16.00 a 16.45h- i un altre per als de 18 mesos a 3 anys –els dimarts de 16.00 a 16.45h-. El preu d’inscripció és de 28,69 euros, i la matriculació es farà efectiva a l’Escola de Música des del 23 de gener –en el cas de famílies noves- i a partir del 30 de gener per a les que ja han fet el taller anteriorment. La iniciativa ha tingut molt bona rebuda en edicions anteriors, i en el primer torn del curs present hi van participar prop d’una vintena de nens i nenes amb les seves respectives famílies.