L’Escola Vicente Aleixandre acull la presentació del ‘Martorell 360’, programa d’extraescolars gratuïtes

1387
Presentació Martorell Educa 360 (2023-2024)

Aquesta tarda s’ha presentat al pati de l’Escola Vicente Aleixandre el programa d’activitats extraescolars que ofereix el projecte ‘Martorell Educa 360’ per aquest curs 2023-2024. Una programació d’activitats extraescolars gratuïtes, adreçades a infants i adolescents del municipi, de 3 a 12 anys. El programa compta amb dues línies estratègiques: ‘Esport Educatiu 360‘, que engloba activitat física i esportiva, i ‘Cultura i Arts educatives 360‘, que inclou activitats artístiques i culturals.

Així, per donar a conèixer l’oferta educativa que proposa la iniciativa ‘Martorell Educa 360’ diversos organitzadors han preparat “diferents tallers artístics i esportius perquè els nens i nenes puguin tastar les activitats que es faran normalment a les extraescolars. També hem muntat una carpa informativa dirigida als pares que vulguin saber-ne més o apuntar els nens i nenes”, explica Alícia Zamora, referent de cultura del projecte.

Alícia Zamora, referent de cultura del projecte 'Martorell Educa 360'

Aquesta iniciativa presenta diferents programes, “com és el ‘Fem Cultura’, que es disciplina al voltant del calendari festiu del municipi i tracta de fer jocs a través del llenguatge artístic. A més, com a novetat, enguany es podrà participar del programa ‘Tallers d’artistes’ per als alumnes de cicle superior de Primària, que “es tracta d’un treball que passa per la literatura, el teatre, la música i altres disciplines artístiques, perquè els alumnes puguin gaudir de totes elles a les tardes”, diu Zamora. També es faran classes de gimnàstica artística i de dansa urbana, perquè treballin l’expressió corporal i practiquin activitat física.

Alícia Zamora, referent de cultura del projecte 'Martorell Educa 360'

Les activitats extraescolars 2023-2024 començaran el 2 d’octubre de 2023 i duraran fins al 4 de juny de 2024, dilluns a dijous de 16.30 a 18.00h a les diferents escoles. Els alumnes de cicle superior (5è i 6è) també poden de practicar diferents modalitats esportives en una segona franja, de 18.00 a 19.00h.

Podeu consultar el programa ‘Martorell Educa 360’ 2022-2023 a la pàgina web. Per fer les inscripcions, modificacions o obtenir més informació, podeu adreçar-vos a qualsevol oficina d’atenció a l’usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM): Complex Esportiu La Vila, Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), Oficines del Patronat de la plaça de la Vila i Complex Educatiu Torrent de LLops.

‘360.Nord‘ per a alumnes d’ESO

Per als joves de 12 a 16 anys, l’Ajuntament de Martorell oferta des de l’any passat el programa ‘360.Nord‘ amb activitats extraescolars gratuïtes als instituts Pompeu Fabra i Joan Oró. De dilluns a dijous, en diferents horaris que es poden consultar al web. Les activitats s’iniciaran el 2 d’octubre de 2023 i finalitzaran el 6 de juny del 2024.

Aquest any es proposa una oferta similar a la de l’any passat amb la incorporació d’una activitat musical, que compta amb el suport de professionals de l’Escola Municipal de Música de Martorell. També s’han modificat els continguts dels programes d’activitat física i esport, tenint en compte l’experiència del curs passat, per adaptar-los als gustos i preferències de l’alumnat.

La informació de les activitats i els horaris els trobareu en aquest enllaç. Per a apuntar-vos cal omplir el formulari d’inscripció.