L’Espai Dansa transforma en ball la realitat més crua a ‘Utòpic vs. distòpic’

2523

Dins el festival Fem Dansa, que se celebra del 4 al 7 de novembre a Martorell, la Nau 2 de Ca n’Oliveres ha estat testimoni aquesta nit de l’espectacle performatiu Utòpic vs. distòpic de l’Espai Dansa. Una obra efímera on s’han exposat escenes de la realitat quotidiana transcorregudes en termes oposats als d’una societat ideal a través del llenguatge de la dansa i el moviment.

Les sis escenes que conformen tot l’espectacle han versat sobre la pandèmia i el caos als centres sanitaris, l’erupció del volcà de La Palma, el canvi climàtic o l’assetjament, tot buscant l’impacte en el públic per fer-lo conscient que no hi ha res escrit, que tot pot canviar.

Carme Vea, directora d’Espai Dansa, ha explicat que “cadascú capta les sensacions i les emocions de manera diferent. Potser, fins i tot, hi ha gent que no entén res, però precisament d’això es tracta”. Tal i com ella mateixa va explicar als alumnes que protagonitzen el xou performatiu, “són una sèrie d’imatges que poden arribar a impressionar, però que reflecteixen el que realment està passant al món”.

Carme Vea, directora Espai Dansa

La martorellenca considera que Utòpic vs. distòpic podria representar-se als instituts. “Seria un bon mètode d’aprenentatge per als nois i noies joves, fer-los visibles certes realitats que ens acompanyen dia a dia, però que moltes vegades no acabem de veure”.

La coreògrafa ha dit que “és una sort que Martorell aculli el festival Fem Dansa”, per posar en valor aquesta disciplina. Vea ha demanat fer activitats de ball de forma més continuada per apropar la dansa a tot tipus de públic. “Encara queda molt camí per recórrer fins arribar a aquest punt de reconeixement. És important que no es perdi la part creativa que et dona la dansa”.

Carme Vea, directora Espai Dansa

Demà, la Rambla de les Bòbiles allotjarà diferents actuacions de les escoles de dansa del municipi. A les 12.00h, tindran lloc les coreografies a càrrec d’Escola de Dansa El Progrés, de la New Dance i de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires. A les 17.00h, s’hi aproparan les escoles Baila Descalza, Espai Dansa i Escola de Dansa Sonia Navarro.

La nit de dissabte, a les 21.00h, tindrà lloc Aerodreams a la Nau 2 de Ca n’Oliveres amb dansa aèria. Diumenge, a les 12.00h, a El Progés, podrem veure Mira Miró de la companyia Baal Dansa, que agruparà dansa i animació en una selecció de l’obra gràfica de Joan Miró. I diumenge, a les 18.30h, el Fem Dansa tancarà amb Cita a cegues de Sol Picó i Marco Mezquida, també a El Progrés. La reserva de localitats per assistir als espectacles es pot fer al web entrades.martorell.cat.