L’Espai Jove acollirà aquest dissabte una jornada de donació de sang

688
Donació del Banc de Sang i Teixits de l'1 d'agost de 2020

Aquest dissabte 5 de setembre, el Banc de Sang i Teixits torna a Martorell per fer una campanya de donació de sang. L’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural albergarà la nova cita, en horari de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h, i per a la qual concertar cita prèvia al web de l’entitat.

A l’extracció es prendran totes les precaucions sanitàries i es descartarà qui hagi passat la COVID-19 recentment o hi hagi estat en contacte proper. Abans, els professionals del Banc  realitzaran una entrevista mèdica al donant, tant per a la seva seguretat com per a la dels possibles receptors. Se li mirarà la pressió i el nivell d’hemoglobina.

A més, tal i com explica el responsable de l’àrea de Comunicació de l’entitat, Manel Gastó, tot i que “el coronavirus no es propaga, en principi, a través d’una transmissió sanguínia, les persones que sospitin haver-lo passat cal que s’estiguin almenys un mes sense donar sang. Igual que si han estat en contacte amb alguna persona amb la malaltia”, comenta.

Manel Gastó, responsable de l'àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

Com en les darreres ocasions, els possibles voluntaris hauran d’inscriure’s prèviament al web www.donarsang.gencat.cat. En rebre el vistiplau i assistir a la cita, el donant “haurà de rentar-se les mans i se li proporcionarà una mascareta per tota l’estona”. També rebrà un bolígraf d’un sol ús per tal d’omplir el formulari d’inscripció, que també es podrà portar emplenat de casa. El personal també anirà equipat amb mascaretes i guants.

Manel Gastó, responsable de l'àrea de comunicació del Banc de Sang i Teixits

La donació de sang és un acte voluntari en el que hi poden participar persones d’entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i que es trobin bé de salut. De fet, també poden ser donants les persones que hagin passat l’hepatits abans dels 12 anys, les que aquell dia ja no estan en dejú i encara que tinguin uns índexs de colesterol elevats o que prenguin algun dels medicaments més freqüents. La donació de sang es pot fer un màxim de 3 cops l’any en el cas de les dones i fins a 4 en el dels homes, i han de transcórrer un parell de mesos entre donació i donació.