L’esperit carnavalesc ja omple la Residència Sant Joan de Déu

368

La Residència Sant Joan de Déu de Martorell ha iniciat aquest dilluns els actes del Carnestoltes 2024. Al llarg d’aquest matí de dilluns, les persones grans que resideixen al centre han rebut la visita d’alumnes de l’Escola Mercè Rodoreda, amb qui comparteixen el projecte d’intercanvi d’experiències ‘Una carta, un bon amic i amiga’. Els infants han mostrat als usuaris un ball preparat per a l’ocasió.

El Carnaval ha estat l’excusa per posar en contacte les persones grans i els alumnes amb els que han mantingut correspondència epistolar al llarg del curs. És el projecte d’intercanvi d’experiències intergeneracionals anomenat ‘Una carta, una amiga, un amic’, que ja fa anys que se celebra a Martorell, però que va patir una pausa temporal a causa de la pandèmia.

Des de l’abril de 2022 es va reprendre entre l’esmentada escola i la Residència. Avui, a més de posar en contacte gent gran i alumnes, ha culminat amb un ball de Carnestoltes que els més petits han preparat, explicava la Mónica Salgado, educadora social del centre.

Mònica Salgado, educadora social Residència Sant Joan de Déu

La resta de les activitats amb ambient carnavalesc continuaran a l’equipament el divendres 9 de febrer. A partir de les 11.00h, hi haurà una desfilada. Hi participaran tan els residents com els seus familiars, voluntaris de la Residència i treballadors, diu Salgado. Una cita que fa dies que treballen. D’altra banda, el mateix divendres, a les 15.30h, es farà una sortida fins a l’escola Vicente Aleixandre. En aquest centre, que també desplega amb la Residència el programa ‘Una carta, un bon amic i amiga’, se celebra una festa a la que s’ha convidat la gent gran de la residència.

Mònica Salgado, educadora social Residència Sant Joan de Déu

El punt i final el posarà, el dilluns 12 de febrer, l’actuació del Grup d’Havaneres de Castellbisbal a la Residència, a partir de les 10.30h.