L’estand municipal a la Fira del Comerç informarà dels projectes del Nou Mercat de Les Bòbiles i del nou Parc de la Vila

1163
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

L’Ajuntament de Martorell instal·larà, aquest cap de setmana a la Fira del Comerç i de la Indústria, un estand informatiu que enguany inclourà la presentació de dos nous projectes de govern previstos per als propers anys. Es tracta del nou Parc de la Vila i la remodelació i ampliació del Mercat Municipal de Les Bòbiles. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha explicat, aquest dimecres a la Sala de Plens de l’Ajuntament, la col·locació d’aquest punt informatiu. L’ha acompanyat la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme, Rosa Cadenas.

L’espai habilitat per l’Ajuntament romandrà obert de 10.00 a 20.00 h tant dissabte 27 com el diumenge 28 d’abril, amb motiu del primer cap de setmana de Fira de Primavera.

Pel que fa al Mercat Municipal de Les Bòbiles, Fonollosa ha avançat que “s’integrarà l’edifici amb l’entorn, connectant el nou edifici amb la plaça de la Mare Caterina tot eliminant el carrer actual”. Serà un mercat “de quarta generació, que incorpora conceptes com la incorporació d’establiments de restauració, un espai inferior destinat a l’entrada de mercaderies i la gestió de residus i un aparcament amb 174 places, públiques i gratuïtes les dues primeres hores”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A l’estand de l’Ajuntament, a més d’altres projectes del pla d’acció de l’Agenda Urbana Martorell 2030, es podrà veure la fesomia aproximada del nou edifici del Mercat Municipal, que doblarà superfície respecte l’actual, guanyarà en il·luminació i accessibilitat i que constarà de dues plantes inferiors, planta baixa, primera planta i altell. El mercat disposarà d’una àrea de supermercat, l’espai de mercat -amb parades més grans i més ben equipades-, cinc espais de restauració i una zona comuna de taules, entre d’altres. Un projecte que tot just arrenca el proper juliol i que és previst acabar el novembre de 2026, amb un cost aproximat de 14 milions d’euros, dels quals 10 els ha d’aportar la superfície comercial. Fonollosa ha conclòs destacant que “tindrem el millor mercat de la comarca”.

Durant la Fira de Primavera, es podrà conèixer també el projecte del nou Parc de la Vila, entre el nucli urbà i el curs de l’Anoia. Just davant de les cases del carrer Revall, es preveu la creació del nou Parc de la Vila, una franja amb zones verdes i recreatives, que s’aixecarà sobre un talús. Aquesta serà la primera fase del projecte, que també inclourà la millora ambiental dels marges del riu i la creació d’una infraestructura verda de protecció per minimitzar el risc d’inundabilitat. En una segona etapa, es donarà forma al parc, i finalment es reurbanitzarà el front urbà, amb l’edificació dels solars buits, la rehabilitació de façanes i la consolidació d’edificis, a més de la creació de noves voreres, via, passeig i espais d’aparcament.

El projecte Parc de la Vila compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Fonollosa ha explicat que el projecte pretén “convertir aquesta zona en un altre parc central a Martorell, i que quant a superfície serà fins i tot un 20% més gran que el de La Sínia”. “Tindrà un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros, dels quals 2,8 procedeixen dels fons Next Generation i 1,75 de la Diputació de Barcelona”. La resta, destaca, “esperem que arribin de la subvenció que hem demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La informació d’aquests dos projectes es podrà veure a l’estand municipal, dins la Fira del Comerç i de la Indústria, que al llarg de tot el cap de setmana s’instal·larà a la rambla de Les Bòbiles i a la rambla de Pep Ventura, en el marc de la Fira de Primavera.